Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN REZULTAT

Juniori Hajduka pobijedili Šahtar i ušli u osminu finala Lige prvaka mladih

Split: Utakmica doigravanja juniorske Lige prvaka: Hajduk-Sahtar
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
08.02.2023.
u 20:12

Mlade splitske nogometaše sada očekuje još zanimljiviji protivnik. Mogući suparnici su Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Paris SG, Real Madrid i Sporting Lisabon

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u osminu finala Lige prvaka mladih zahvaljujući 1-0 (0-0) pobjedi protiv ukrajinskog Šahtara iz Donecka u susretu doigravanja za tu fazu natjecanja. Strijelac jedinog gola bio je Luka Vušković u 81. minuti.

Kapetan momčadi Capan izveo je slobodni udarac iskosa s desne strane, lopta je nošena vjetrom dugo putovala i stigla na glavu stopera Vuškovića koji se nalazio na drugoj vratnici na 10-ak metara od suparničkog gola. No, Vušković je tako zahvatio loptu da je ona u visokom luku preletjela Tvardovskog i završila u gornjem lijevom kutu.

Imao je Vušković najbolji priliku za Hajduk i prije tog pogotka, također nakon prekida u 27. minuti je pucao glavom, no tada je Tvardovski uspio reagirati na udarac koji je išao u donji lijevi kut.

08.02.2023., Split - Utakmica doigravanja juniorske Lige prvaka: Hajduk-Sahtar. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

No, Vušković nije dočekao i kraj utkamice jer je u 87. minuti isključen zbog udaranja suparnika.

Osim ta dva udarca Vuškovića nakon prekida, Hajduk je zaprijetio još samo na početku dvoboja kada je Kavelj okušao udarac no Tvardovski je uspio obraniti.

S druge strane, Šahtar je najbolje prilike imao preko Rasputka u 9. i Buleze u 52. minuti. Rasputko je pokušao s ditance, a Buleza nakon ulaska u kazneni prostor, no vratar Hajduka Buljan je u oba navrata bio na mjestu.

Hajduk će suparnika u osmini finala, koja će se igrati 28. veljače i 1. ožujka, saznati u ponedjeljak, a mogući suparnici su mu Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Paris SG, Real Madrid i Sporting Lisabon, klubovi koji su u jesenskom dijelu natjecanja osvajali prva mjesta u natjecanju po skupinama.

 

Komentara 2

SP
Stari panj
00:13 09.02.2023.

Bravo, čestitke od Dinamovca.

LU
lunar777
21:53 08.02.2023.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije