Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska od danas na turniru reprezentacija bivše SFRJ

Jugonostalgičarski turnir koji su košarkaši i treneri posve prihvatili

marko popović josip vranković
Davor Javorović/Pixsell
06.08.2011.
u 09:50

"Ponovo zajedno na parketu" slogan je košarkaškog turnira koji danas počinje u Ljubljani

Natjecanje je to košarkaških reprezentacija zemalja nastalih raspadom SFRJ na kojem Hrvatska nastupa u skupini s domaćinom Slovenijom i Crnom Gorom, s kojom igra večeras u 21 sat.

Protestne note iz Srbije

Arena Stožice bit će do utorka poprište skupa "od Vardara do Triglava" koji nije naišao na odobravanje ni u Sloveniji. Premda su Slovenci nezavisnost stekli puno bezbolnije od Hrvata, i njima je zasmetala jugonostalgičnost slogana. Propagandnim elementima turnira pogođeni su i Srbi, ali je njima zasmetao plakat na kojem je nacrtana bivša zajednička država, ali bez Kosova. Uslijedila je protestna nota iz Beograda nakon koje je uklonjen vanjski plakat, a onda još jedna nakon koje je uklonjen i plakat sa službene internetske stranice.

No, košarkaši, kao i izbornici, ideji turnira nisu se protivili, i to zbog praktičnih razloga. Nisu morali putovati u Tursku, Grčku, Njemačku, Italiju ili Španjolsku, već u susjedstvo. A još k tome turnir ih snagom suparnika zadovoljava.

Hrvatska je reprezentacija iz Novog Vinodolskog u Ljubljanu otputovala sinoć bez otpalog Frana Pilepića, s 14 igrača.

- Tomasa ćemo uvoditi u igru povremeno, a Popović će moći igrati više. Naporno je radio, pa će se na njemu osjetiti umor, kao i na cijeloj momčadi. Izlazimo iz jačeg trenažnog procesa pa nećemo robovati rezultatu - ističe izbornik Vranković.

Taktičko skrivanje

Vrankoviću je Crna Gora od svih suparnika možda i najzanimljivija jer će s Hrvatskom biti u skupini na EP-u. Vodi je Dean Radonjić, kojemu je savjetnik Dušan Vujošević.

- Dobro je da ih vidimo jer se Crnogorci prvi put pojavljuju na najvišoj europskoj sceni. Dosta toga taktički će ostati zatvoreno s obje strane, no ipak ćemo preispitati snage - dodao je Vranković.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
09:48 08.08.2011.

Novinarčić Brajdić, pa šta je tebi šovinistički nacionalista? Otkud tebi toliko Bosanaca u Ljubljani? Pa u Bosni pa tako u Ljubljani žive njihova sva 3 naroda (Srbi, Hrvati, Bošnjaci), ne čini ti se to logično? A uostalom tebi opet smeta koliko nacionalnosti živi bilo gdje, pa tako i u Sloveniji? Pa i kod nas u Hrvatskoj živi mnogo Srba, Bosanaca, Slovenaca, Makedonaca, Albanaca, ali se ne smiju deklarirati tako, jer mi HRVATI ne trpimo a kasmoli volimo bilo koga, čak ni sami sebe, na veliko žalost! Uostalom ovdje je rijeć o košarki tj sportu a ne o politici, ako nisi znao jadni, sitni novinarčić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije