Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN CRNOV

Judo trener Solina: Pripremamo se u podrumu, a odbio sam top pet reprezentaciju svijeta

storyeditor/2023-01-02/mail.jpg
Foto: Privatna arhiva
03.01.2023.
u 07:30

Iza Crnova sjajna je godina. Glavni trener Judo kluba Solin postao je glavni trener ženske reprezentacije. Otkrio nam je da nemaju dovoljno kvalitetne sparing-parnere, kao i da na putu provodi više od 200 dana godišnje...

Iza Dragana Crnova je sjajna godina. Glavni trener Judo kluba Solin postao je glavni trener ženske seniorske i juniorske reprezentacije za razdoblje do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, njegova džudašica Lara Cvjetko osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Taškentu, a Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora uvrstilo ga je u program vrsnih trenera. Ako ga tražite u Solinu, najčešće ćete ga pronaći u podrumu, jer puno je sportaša iz borilačkih sportova u Hrvatskoj koji treniraju u podrumima ili atomskim skloništima.

>> Joško Gvardiol ušao je u najskuplju momčad svijeta! Pogledajte enormne cifre najboljih nogometaša

Pripreme u inozemstvu

– Tako je to silom prilika. Ne bismo sigurno sami odabrali trenirati u takvim prostorima. Riječ je o neatraktivnim dvoranama u kojima ostali ne mogu li ne žele trenirati pa onda mi tamo postavimo strunjače i nastojimo maksimalno iskoristiti mogućnosti koje nam takvi prostori nude – kaže Crnov.

Naravno, tome nije tako cijele godine jer džudašice i džudaši dobar dio priprema odrađuju u inozemstvu.

– Mi većinu priprema odrađujemo vani jer ovdje nemamo dovoljno kvalitetne sparing-partnere. Mi možemo sami raditi na snazi i tehnici, no na određenoj razini nam kvalitetni sparing-partneri postaju nužni. I Svjetska i Europska džudo federacija organiziraju olimpijske trening-kampove, organiziramo ih i mi u Hrvatskoj. U Splitu i Poreču, primjerice. U inozemstvu biramo one kampove koji nam najviše odgovaraju s obzirom na to tko na njima sudjeluje.

200 dana na putu

Crnov je, kako kaže, imao puno ponuda za preuzimanje reprezentacija u Europi i izvan nje, čak i onih koje su među top pet u svijetu, no ipak nije otišao iz Hrvatske.

– Meni je Hrvatska domovina i ostat ću tu neovisno o financijama. Ako drugi i nude više, ostat ću ovdje sve dok osjećam potporu za svoj rad od HOO-a, saveza, kluba i grada Solina, što trenutačno imam. Meni je najbitnije da drugi cijene moj rad. Više od 200 dana godišnje sam na putu i jako mi je važno da mi se da povjerenje, koje ću nastojati opravdati. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije