Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Razvojna strategija'

Jozak na oproštaju s HNS-om: Imam ambiciju biti trener Dinama

Ivajlo Petev - Romeo Jozak
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/5
28.02.2017.
u 20:52

Bivši tehnički direktor HNS-a i Dinamov sportski direktor predstavio knjigu posvećenu strategiji razvoja hrvatskog nogometa.

Jozakov bogat, hvalevrijedan uradak na 230 stranica (suautor je Ivan Kepčija) tek je treća stručna “nogometna Biblija” hrvatskih autora, nakon “Škole nogometa” Miloja Gabrijelića iz 1966. i njezine imenjakinje iz 2000. godine koju je oblikovao Pero Dujmović.

– Neke su nogometne zemlje već napravile svoje unificirane programe rada, mi smo sada sedmi u Europi – kazao je Romeo Jozak i dodao da samo 22 posto nogometnih škola u Hrvatskoj radi po svojem zacrtanom planu i programu.

Klubovi, kaže bivši tehnički direktor HNS-a, nemaju obvezu držati se njegovih postulata, ali je najavio da će ih se njegov klub, Dinamo, striktno pridržavati.

Na oproštaju od Saveza Jozak se dotaknuo i svoga odnosa s izbornikom A reprezentacije Antom Čačićem, koji nije bio na promociji, kao ni itko iz njegova stožera.

– Funkcionirali smo korektno, premda nismo uvijek bili istog mentaliteta. Izbornik korektno radi svoj posao, a na klupi ga, naravno, kao i sve druge, drži rezultat – naglasio je Jozak, na čijoj promociji, osim Zorislava Srebrića, nije bilo nikoga iz Stručne komisije HNS-a, ni glavnog instruktora Ivana Bedija...

Inače, neki iz stručnih krugova vide Jozaka kao sigurnu okladu za sljedećeg Dinamova trenera. A ni on ne skriva tu ambiciju.

– Htio bih da Dinamo bude ozbiljan klub u Ligi prvaka, da skinemo karmu o prezimljavanju u Europi. A u nekoj perspektivi uvijek postoji i trenerska ambicija – istaknuo je Jozak.

>>Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije