Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport

Jovanović: Zaboravimo Peking i okrenimo se Rijeci

12. studenoga 2008. u 15:37 2 prikaza

Sanja Jovanović najbrža je plivačica svijeta na 50 metara leđno u malim bazenima (26.37) pa njezino prvo mjesto na mitingu Svjetskoga plivačkog kupa u Stockholmu i nije neko iznenađenje. Ali to jest potvrda da je prebrodila krizu zbog neuspjeha na Olimpijskim igrama u Pekingu i da je nastavila s pobjedama i sjajnim rezultatima. Vrijeme iz Stockholma (27.16) treći joj je rezultat u karijeri. I, naravno, 22-godišnja Dubrovčanka zadovoljna je postignutim.

Zujeva za psihu
- Odličan je to rezultat, no mogao je biti i bolji da nije bilo nekih pogrešaka pri okretu. Ali zato i plivam na tim mitinzima, da bih to ispravila - kazala je Sanja, posebno zadovoljna što je pobijedila i Ruskinju Anastasiju Zujevu, europsku rekorderku na 50 metara u velikim bazenima.

- To je odlično za psihu, za Sanjino samopouzdanje - nadovezao se trener Dimitar Bobev i dodao:
- Odlično smo radili i u Bugarskoj i u Sisku, tako da očekujem da će Sanja biti prava u prosincu na Europskom prvenstvu u Rijeci.

Na tom će prvenstvu Jovanović braniti zlato (na 50 metara) i srebro (na 100 metara leđno) s prethodnog prvenstva u Debrecenu. Sasvim je usredotočena na Rijeku i zato je na pitanje misli li i dalje da su u Pekingu neke plivačice bile dopingirane, odgovorila:

Prostor za napredak
- Ja bih da zaboravimo Peking i okrenemo se budućnosti, prije svega prvenstvu u Rijeci koje je za sve nas iznimno važno. Želim se što bolje pripremiti za to prvenstvo i postići svoje najbolje rezultate na 50 i 100 metara leđno.

Na 50 metara bi to vjerojatno značilo svjetski rekord i, opet vjerojatno, novo zlato. No, Sanja se prije svega želi usredotočiti na tehniku plivanja i na vrijeme.

- Još mogu napredovati i želim to iskoristiti. Ponekad mi je teško na pripremama, ali tu je moj trener Bobev koji ne dopušta da me uhvati kriza.

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom