Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPUCAVANJE

Joško Vlašić oštro uzvratio treneru Sandre Perković: Ako pišaš...

joško vlašić
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/5
07.10.2019.
u 12:42

– Ima mnogo dobrih narodnih poslovica koje bi mogle opisati ovaj slučaj. Pala mi je na pamet jedna kineska: ''Ako pišaš, ne radi to uz vjetar'' – poručio je Joško Vlašić

Sandra Perković osvojila je broncu u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi nakon čega je njezin trener Edis Elkasević prozvao Hrvatski olimpijski odbor. Elkasević je nezadovoljan što HOO dvostrukoj olimpijskoj pobjednici financira jednog trenera, a Blanki Vlašić dva. Ubrzo je iz Blankina tabora stigao odgovor, a poslao ga je, kako pišu Sportske novosti, njezin otac Joško. Evo što je napisao:

1. Čestitke Sandri, njemu i stožeru za sjajnu broncu na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

2. Čudno da se nakon bronce u svom nezadovoljstvu obrušio na Blanku i njene trenere, jer je ista situacija bila i kad je Sandra osvajala zlata, pa ga mi nismo “ometali”.

3. Čudno je i to što vrlo dobro zna što znači biti najbolji na svijetu i koliko je to u atletici teško; a Blanka na svjetskim prvenstvima ima četiri zlatne medalje (po dvije na otvorenom i u dvorani) te tri srebra (dva na otvorenom i jedno u dvorani), kao i jednu dvoransku broncu. Zar je to malo?

4. Blanki pripada titula najbolje atletičarke svijeta, dva puta najbolje Europljanke te najbolje sportašice svijeta po izboru sportskih novinara, što u ženskoj konkurenciji nitko kod nas još nije dosegnuo.

5. Blanka ima najvrjedniji atletski rezultat u Hrvatskoj; 208 cm i samo 1 cm od svjetskoga rekorda.

6. Kada govorimo o trenerima, razlika između Bojana Marinovića i mene i njega je u tome što smo mi s Blankom od samog početka, a on je Sandru preuzeo kad je ona već bila najbolja. Želim mu da u godinama koje dolaze nekoga momka u bacanju kugle od 13 m dovede do 23 m.

7. U atletskim krugovima normalna je situacija da trener ulazi u postotak nagrada s natjecanja svoga pulena i na taj način sudjeluje i u dobrim ishodima zajedničkog rada. Ako je takav odnos uspostavljen u njegovu slučaju, onda njegov novac nije problem. Ako to nije slučaj, onda treba pokucati na obližnja vrata.

8. Ima mnogo dobrih narodnih poslovica koje bi mogle opisati ovaj slučaj. Padne mi jedna kineska: ''Ako pišaš, ne radi to uz vjetar.''

9. Čestitka Sandri, njemu i stožeru na sjajnoj bronci na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Komentara 22

PR
prajdali100
13:03 07.10.2019.

Čemu ova prepucavanja.I Blanka i Sandra su čudo jedno !!! Možemo biti sretni što ih imamo.Neću biti zločest ali moram konstatirati da je Perez pobijedila Sandru sa 2,5 metra prednosti.Kubanka izgleda i fizički i psihički moćno,fokusirana je i " jaka ko zemlja". Sandra se stesala izgleda skoro kao manekenka,izgubila je i masu ali i snagu.To je očigledno ! Da li je bila povrijeđena? Pojma nemam.Izgledala mi je ok.

DU
Deleted user
12:57 07.10.2019.

To je nastavak njegovih napada na druge trenere- sjetimo se kako je startao na Antu Kostelića, svojedobno, pod napadnom tezom da on nema pojma jer skijanje nije na "apsolutnoj ljestvici" pa da se zna koliko je do svj. rekorda itd. itd. Uglavnom, odraz njegovog prgavog karaktera - pri čemu ne mislim da je bolji ili lošiji od prozvanog, u slučaju Perković, nego ima on kratak fitilj kad je u pitanju njegov ego. Paradoks je jedino da Blanka Vlašić ima višegodišnju pauzu i da je ona u sportskom pogledu "aorist" - jest da oni beru plaće i ostalo, ali sportski gledano je to Obrovac.

AN
antonelić
14:04 07.10.2019.

pozdrav sandri i blanki ... treba znati pobjeđivati , ali treba znati i biti pobjeđen ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije