Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kreću kvalifikacije

Sanader 
nas spašava protiv Slovenki

Hrvatske rukometašice
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/6
05.10.2015.
u 08:09

Marta Žderić i Jelena Grubišić, prve dvije naša vratarke, otkazale nastupe u kvalifikacijama za EP 2016. zbog ozljeda

Rukometašice Hrvatske okupile su se jučer u Zagrebu, odakle su odmah otišle u Umag gdje će se pripremati za kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati u Švedskoj 2016. godine. Nakon debakla na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj, kada nismo prošli ni skupinu, te ispadanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, počinje novo doba hrvatske ženske reprezentacije.

Hrvatska je u skupini sa Slovenijom, Makedonijom i Crnom Gorom, a na Europsko prvenstvo će prve dvije reprezentacije. Prvu utakmicu igramo u srijedu, 7. listopada protiv Slovenije u Umagu, a drugu 10. listopada u Skoplju protiv Makedonije.

– Imamo nekoliko novih igračica. Trebalo nam je malo osvježenja u igračkom kadru. Na kraju krajeva, moramo misliti i na budućnost. Nažalost, ostali smo bez prve dvije vratarke, Marte Žderić i Jelene Grubišić, koje su ozlijeđene – rekao je Goran Mrđen, izbornik Hrvatske.

Umjesto njih dvije pozvane su Gabrijela Bešen iz Sesveta i Josipa Sanader iz Bjelovara. Uz njih tu je i nešto iskusnija Ivana Kapitanović iz Podravke. Zanimljivo je da su protekli vikend igrali Bjelovar i Sesvete. Sanader je imala pet, a Bešen sedam obrana. Nimalo obećavajuće, ali što je, tu je. Na pripremama su sljedeće igračice: Nemaškalo, Nikšić, Džono, Kapitanović, Franković, Milošević, Krsnik, Dežić (sve iz Podravke), T. Grubišić, Janković (obje Ardesen), Jerčinović, Mičijević (obje Zamet), V. Milanović-Litre (Krim), Ježić (Baia Mare), Penezić (Vardar), Bašić (Vac) i Kožnjak (Genclink), Marić (Zaglebie), G. Bešen (Sesvete) i Sanader (Bjelovar).

– Neće nam biti lako protiv Slovenki. Naša reprezentacija dosta se pomladila. Nema pola moje generacije. Ostalo nas je tek četiri. Što se tiče vratarki, morat ćemo igrati jako dobru obranu kako bismo pomogle našim mladim vratarkama – rekla je Andreja Penezić, naša najbolja igračica.

>> Rukometašice u posljednjoj provjeri prije Europskog prvenstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije