Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ODLAZAK S POLJUDA

Josip Skoko potpisao za Melbourne Heart

Hajduk Međimurje (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
18.05.2010.
u 15:26

Bivši australski nogometni reprezentativac i igrač Hajduka Josip Skoko (34) potpisao je jednogodišnji ugovor s novim australskim A-ligašem Melbourne Heartom.

- Prošlo je 15 godina otkako sam igrao kod kuće i zaista sam uzbuđen. Jedva čekam. Dolazi zanimljivo razdoblje za australski nogomet s novom momčadi u Melbourneu, a za mene je to još jedno iskustvo, prilično drugačije od onih koje sam imao dosad. Želio sam se vratiti u Australiju dok još mogu nešto pružiti, dok mi je tijelo još u dobrom stanju – rekao je Skoko za Herlad Sun, po potpisivanju za klub u kojem kao sportski direktor radi John Didulica, brat bivšeg hrvatskog reprezentativnog vratara Joeyja Didulice.

Skoko je u Hajduku igrao posljednje dvije godine, a u splitskom je klubu i započeo svoju profesionalnu karijeru 1995. godine. Oproštajnu utakmicu za Australiju odigrao je protiv Argentine 2007., a ukupno je za “socceroose” nastupio 51 put i pritom postigao devet golova. S obzirom na dob, moglo bi se dogoditi da mu sljedeća sezona bude i posljednja.

- Sa 34 godine definitivno imam još motivacije za ovu godinu i možda još jednu, a kasnije, tko zna? Ljetna sezona mogla bi na mene drugačije utjecati, ali pričekajmo od godine do godine da vidimo kako će mi tijelo reagirati. Odigrao sam između 38 i 40 utakmica ove godine bez problema, igrajući sredinom tjedna u raznim dijelovima sezone i tijelo nije imalo problema. U Hajduku su mi nudili novi jednogodišnji ugovor. Željeli su da ostanem i to govori za sebe, ali osjetio sam da je vrijeme za odlazak. Nisam gledao druge ponude, iako me dosta ljudi kontaktiralo.

Australcem hrvatskih korijena impresioniran je trener Melbourne Harta John van't Schip, koji ga je uživo pratio tijekom Božićne stanke.

- Josip u A-ligu donosi rijetku razinu međunarodnog iskustva. Igrao je brojne godine u Europi, ali to je samo pola priče. Bio je kapetan dvaju klubova, u toj je ulozi osvajao naslove, a igrao je u Ligi prvaka protiv najboljih svjetskih momčadi. Igrao je na Anfieldu, Old Traffordu i Santiago Bernabeuu. To su stadioni za velike igrače on zna što znači igrati protiv najboljih na svijetu. Imati ga u vlastitoj momčadi za nas znači puno. Znači da moramo imati visoke standarde - izjavio je Van't Schip.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije