Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENERSKO IZNENAĐENJE SEZONE

Josip Sesar: Pričali su da sam lijen, a ja nikada nisam zakasnio na trening

Josip Sesar
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.04.2016.
u 16:30

– Naša najbolja ovosezonska utakmica bila je zapravo jedna koju smo izgubili, a to je onaj poraz u produžetku od euroligaša Cedevite – ističe trener Gorice Josip Sesar (38).

Nitko se, pa čak ni oni sami, nije nadao da će košarkaši Gorice nakon devet kola Lige za prvaka imati četiri pobjede.

– Naš je jedini cilj bio ne ispasti iz A-1 lige, a kad smo to osigurali, ovo što je kasnije došlo s Ligom za prvaka bio je bonus. Naša najbolja ovosezonska utakmica bila je zapravo jedna koju smo izgubili, a to je onaj poraz u produžetku od euroligaša Cedevite – ističe trener Gorice Josip Sesar (38).

Bivši reprezentativac jedan je od četvorice bivših cibosa koji trenutačno vode hrvatske prvoligaše. Mršić Cedevitu, Mulaomerović Cibonu, Mance Kvarner, a Sesar je na čelu momčadi koja je trebala biti vreća za udaranje, a pretvorila se u tvrdu kost.

– Cibona je tada igrala na visokoj europskoj razini pa sve ovo s trenerima valjda i nije slučajnost.

Najlakše je etiketirati

Za Sesara njegov klupski predsjednik Ivan Šuker (i predsjednik HKS-a) tvrdi da će za nekoliko godina biti među vodećim stručnjacima. Baš kao što je nekad bio jedan od vodećih domaćih košarkaša kojem su, doduše, predbacivali da baš i nije bio udarnik.

– Najlakše je etiketirati jer tako opravdavaš svoj nerad i neznanje. Znali su mi zamjerati na pomalo lijenom govoru tijela, a ja nikad nisam zakasnio na trening. Bilo je oko mene iskonstruiranih priča, a imao sam i trenera koji nisu od mene uspijevali izvući najbolje.

Neki su ga se uspjeli i riješiti.

– To su učinili Spahija i Vulić, no ne bih otvarao te teme.

Josip ne želi niti govoriti o svojim igračkim danima. No, o sebi kao treneru rado će govoriti.

– Trener se prema svakom mora ponašati jednako, ne smije biti privilegiranih igrača. Druga je stvar što netko smije šutnuti 2-3 lopte više jer to je već pitanje hijerarhije sastava.

Kao igrač plijenio je lakoćom postojanja na terenu, a popularnost mu i sada raste.

– Igrač je uvijek publici atraktivniji, a i više mu se oprašta nego treneru, koji prvi leti ako ne ide.Trenerov je posao da skrije mane, a istakne vrline svog igrača i najčešće će reći da igrač ima pravo na loš dan. On će često štititi svoje igrače, pri čemu njega baš i nema tko štititi. Doduše, na posljednjem Eurobasketu osjetio sam da je pritisak i na igrače bio neizdrživ.

Trener prvi leti

Trenersku karijeru Josip Sesar započeo je u Zrinjevcu, potom je vodio Cibonin omladinski pogon i A-2 ligaša Kaptol, a kako mu je krenulo, Gorica će ga teško zadržati. A to isto vrijedi i za Marka Petrovića za kojim bi također mogli posegnuti jači klubovi.

– Za Marka mi je žao što se u svojim ranim 20-tim nije ozbiljnije primio košarke da bolje iskoristi košarkaški gen koji ima. On dobro razumije igru, nerijetko ga je i lijepo gledati, no nekad ostane samozatajan.

Srećom, protiv Splita, Marko je ubacio u najvišu brzinu i ubacio 27 koševa, ali i pobjedničku, tricu. 

Komentara 4

Avatar links
links
22:42 29.04.2016.

Josipu sve najbolje ali... kako ste uopće ušli u ligu za prvaka!!!! kako je prošlo posljednje kolo, Šuker sredio suce a Aca sa deset funkcija zbog sina glumi klauna i uz liniju naganja suce na gotovo svakoj tekmi Gorice, ne budite smiješni....

TR
trnjedotokija
17:44 29.04.2016.

zato si se vratio iz avelina u jednom danu.

RZ
rebel.zg
18:50 29.04.2016.

A jeste izvukli naslov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije