Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP PIVARIĆ

Arsenal je nagrada za gotovo 20 godina treniranja u Dinamu

Josip Pivaric, Alex Oxlade-Chamberlain, David Ospina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
18.09.2015.
u 21:00

Pivarić je najbolji lijevi bek u Hrvatskoj – rekao nam je Ante Čačić prije Arsenala. Upravo je Čačić Pivarića doveo u Dinamo iz lokosa

Bilo je u Dinamu zvijezda, pa još više zvjezdica koje su umislile da su veliki igrači, a obično su u drugom planu bili 'vodonoše', dečki koji uvijek daju sve što mogu, a nisu tako atraktivni. Ima Dinamo atraktivnih igrača, stranih, pa i domaćih kao što su Pjaca, Ćorić, Rog... ali ima i te 'vodonoše', u Ademiju, Antoliću i – Pivariću.

Golčina Skenderbeuu

Josip Pivarić bio je junak pobjede Dinama nad Arsenalom, skroman dečko koji je otključao mrežu velikog engleskog kluba. I nije on odigrao samo ovu utakmicu na visokoj razini, čak taj gol i nije bio toliko presudan da bude junak. Pitanje je bismo li u Maksimiru gledali Arsenal, Bayern i Olympiakos da Pivarić nije u 90. minuti u Albaniji zabio golčinu za pobjedu 2:1 nad Skenderbeuom i olakšao uzvratni susret.

Lako je danas pisati hvalospjeve o Pivariću, no Ante Čačić, današnji trener Lokomotive, prije susreta s Arsenalom bio je 'vidovit', optimist pred dolazak Arsenala. I ne samo to, govorio nam je o Josipu Pivariću, igraču kojeg je, dok je bio trener Dinama doveo iz Lokomotive među plave. Vidio je u njemu boljeg lijevog beka od Luisa Ibaneza.

– Jesam li pogriješio? Danas je Pivarić najbolji lijevi bek u Hrvatskoj, bez konkurencije – kazao je Čačić.

Karijera Josipa Pivarića nije strelovita. Uostalom, uskoro će biti 20 godina da trenira u Dinamu. Osim što je na posudbi u Lokomotivi proveo tri godine, on je sve to vrijeme igrač Dinama. I kroz njega je prošao sve reprezentativne selekcije i do prve momčadi Dinama.

Piva je rođen u Zelini prije 26 godina, a i danas živi u Zelini i putuje svaki dan. Nakon napucavanja lopte po Zelini, već u drugom razredu osnovne škole krenuo je put Dinama i njegove eksperimentalne škole.

Vozači su bili tata i sestre

Nekoć su ga na treninge vozili otac i dvije starije sestre, zbog Dinama je upisao i srednju trgovačku školu jer je ispunjavala uvjet – bila je dovoljno blizu maksimirskom stadionu. Pivarić i danas, kad više nije klinac, već suprug i otac, putuje iz Zeline, ne pada mu napamet preseliti se u Zagreb, uživao u tamošnjoj idili i prirodi po kojoj se voli voziti squadom, u obitelji kojoj posvećuje svaki pogodak. Pošteni pristup dosad ga je doveo do standardnog igrača prve momčadi Dinama, a kod Igora Štimca odigrao je i dvije prijateljske utakmice za A reprezentaciju. Novi izbornik, ma tko bio, ne može ga ignorirati, a neće ga ni europski klubovi, lijevi bekovi su deficitarni, a bude li Piva i dalje ovakav, neće biti jeftin.

>> Pivarić i Antolić potpisali nove ugovore s Dinamom!

Komentara 3

KT
KTM
21:19 18.09.2015.

Nisam bio zadovoljan njime dosta dugo,ali danas nedam rijeć protiv njega.Kao što gore piše najbolji lijevi.Samo pohvale za njega.Živio rođo

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:07 18.09.2015.

Nije bilo lijepo zvati njega i puno drugih panjem ali to je krilatica... osobno mislim da je većina problema dinamovih igrača u glavi a ne u znanju ... nadam se da je ovo neka psihološka prekretnica a i nekog su vraga naučili u svim tim pokušajima da se igra liga prvaka.

Avatar links
links
12:30 19.09.2015.

momak je u fazi kada te prati sreća, čak mu je pripisan i autogol, zato, bez prepotencije i umjetnog, jeftinog stvaranja igračine od nekoga tko to još niti izdaleka nije, samo mu štetite!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije