Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak finala s Italijom

Josip Pavić: Rudić se promijenio, više razgovara s nama

'Croatian goalkeeper Josip Pavic reacts after saving a shot from Serbia in the Mladost swimming pool of Zagreb on September 9, 2010 during their semifinal match at the European water polo championship
'ATTILA KISBENEDEK'
13.09.2010.
u 19:56

- Supruga je rekla da me nije bilo tri mjeseca i da sad moram sve to nadoknaditi. Vjerojatno je mislila na pranje suđa.

Nacija je dva tjedna strahovala za njegovo zdravlje jer je bio jedini vratar u reprezentaciji, ali većih problema nije bilo. Poput svojih suigrača, Josip Pavić dizao se iz utakmice u utakmicu, branio je sve bolje i bolje, da bi u finalu obranio čak 15 od 18 udaraca koliko su ih Talijani uputili u okvir.

Cijele noći slavili zlato

– Sve je bilo u najboljem redu. Jednom me malo zabolio prst i to je bilo sve. Izbornik je prije prvenstva razgovarao sa mnom o toj ideji i ja sam se složio. Ratko se inače malo promijenio, više razgovara s nama igračima. To je dobro jer se tako dodatno pojačava kohezija momčadi – kaže Pavić (28).

– Kakve vam se sad misli motaju glavom, dva-tri dana nakon osvajanja europskog zlata?

– Osjećam ogromno zadovoljstvo. Prvenstvo nije moglo ljepše završiti. Mislili smo da će na utakmice dolaziti 2-3 tisuće navijača, a imali smo uglavnom krcato gledalište. Ugođaj je bio fenomenalan, navijači su davali sve od sebe, a mi smo im jednako uzvraćali. Uložili smo puno, mučili se na cjeloljetnim pripremama, ali sve nam se vratilo na najbolji način i nije nam žao.

– Za vas kažu da ste zaduženi za dizanje ozračja u reprezentaciji? Kako to postižete, pričate viceve ili počnete s pjesmom?

– Bude tu svega, hrabrimo se međusobno. Prije važnih utakmica iznimna je nervoza, pritisak koji može biti kontraproduktivan i zato je dobro malo razbiti tu nervozu, našaliti se malo, opustiti.

– Jeste li u nedjelju navečer gledali snimku finala?

– Htio sam, ali sam zaspao. Bio sam jako umoran jer smo prethodni dan cijele noći slavili europsko zlato. Nakon zajedničke večere, s feštom smo počeli u Piranha baru na Jarunu, ali smo se brzo prebacili u našu staru bazu, u jedan kafić u blizini. Ne smijem reći njegovo ime jer smo ondje proveli cijelu noć i vlasnik bi mogao imati problema s inspekcijom. Došli su i igrači koji su bili s nama na pripremama i bivši reprezentativci, tako da smo imali obiteljski ugođaj.

Ivan se hvali tatom

– Pobjeda u finalu bila je veličanstvena?

– S Talijanima smo i igrali i gledali ih i znali smo da nas ne mogu iznenaditi. Dobro, nije igrao Felugo, ali i da je igrao ne bi im puno pomogao. Možda jedino da je Burić igrao za njih.

– Teže je bilo sa Srbijom u polufinalu?

– Pa, jest. Bilo bi nam teško da smo izgubili pred svojim navijačima. Ali bili smo puni samopouzdanja, vjere u sebe, znali smo da možemo pobijediti.

– Što na sve kažu supruga Nera, trogodišnji sin Ivan i jednogodišnja Ena?

– Ivan je gledao prijenose na televiziji i svima se hvali da je njegov tata sve obranio i ima zlato, a supruga je rekla da me nije bilo tri mjeseca i da sad moram sve to nadoknaditi. Vjerojatno je mislila na pranje suđa.

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:14 13.09.2010.

Bravo Josipe! Bravo decki! Zlato! Zlato! Zlato!

LA
Lass
23:11 13.09.2010.

legenda.

Avatar anton.filic
anton.filic
17:55 14.09.2010.

Bravo dupini! Ponosimo se s vama. Lijepi ste i pametni. I razbili ste one ajkule, i crvene i plave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije