Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U finalu na Talijana

Josip Bepo Filipi u finalu Mediteranskih igara

Josip Bepo Filipi
Dino Stanin/PIXSELL
24.06.2013.
u 21:57

U polufinalu je odlukom sudaca (2:1) pobijedio Crnogorca Nikolu Milačića. U finalu će se boriti protiv Talijana Turchia.

Boksač zadarske "Zlatne rukavice" Josip-Bepo Filipi (21) uvjerljivom je pobjedom protiv Crnogorca Milačića ostvario plasman u finale boksačkog turnira Mediteranskih igara u Mersinu! Imamo najmanje srebro u kraljevskoj teškoj kategoriji! Definitivno najljepši trenutak hrvatskog boksa u 2013. godini, a to još nije sve: u srijedu će Filipi pokušati osvojiti i zlatnu medalju.

Crnogorac Milačić jednostavno nije imao šanse protiv raspoloženog Bepa, koji je odmah po običaju navalio i brzo iznenadio protivnika. Već u prvoj minuti prve runde, naime, Milačiću je sudac morao brojati, a do samoga kraja meč je bio jednosmjerna ulica. Bepo je dobro istukao mladog Crnogorca.

Odmah nakon Bepove pobjede mogli smo pratiti i drugi polufinalni meč u teškoj kategoriji, koji je završio prekidom. Moćni Talijan Turchi brzo je svladao neambicioznog Grka, kako se i očekivalo.

Filipi, koji je imao uvjerljivo najteži ždrijeb u skupini, već je prije pobijedio dvojicu favorita za zlatnu medalju, Alžirca i Francuza.

Talijan Fabio Turchi ga čeka u finalu. Prvak Italije, srebrni s Olimpijade mladih, Turchi zasad ima daleko bogatiju i uspješniju karijeru nego Bepo, ali naš je borac u Mersinu već pobjeđivao favorite, pa zašto ne bi i Talijana?

Ni Talijan nije iskusan, dapače, mlađi je od Bepa, navršit će 20. rođendan u srpnju. Na njegovoj je strani, međutim, to što je odmoran. Imao je samo dva meča, od kojih je jedan riješio prekidom, a Bepo se puno potrošio u tri teška meča od po tri runde.

>> Braća Filipi tijesno izgubili u četvrtfinalu Debrecena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije