Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U ENGLESKU

Jose Mourinho u Chelsea 2: Misija trofej Lige prvaka

'A wax figure of Jose Mourinho from Madame Tussauds is placed on the platform of Fulham Broadway tube station, in west London.Photo: Press Association/PIXSELL'
'Yui Mok/Press Association/PIXSELL'
30.05.2013.
u 23:25

Sa Chelsea ga čeka turnir u Americi gdje će igrati protiv bivših klubova Real i Intera, a zatim i susret s Guardiolom.

Sarma je, prema nekima, bolja kad je podgrijana... Sigurni smo kako je José Mourinho od onih koji je jedu i drugi dan. Povratkom u Chelsea dokazao je portugalski poliglot kako nije od onih koji, kad jednom zalupe vrata, više ne okreću leđa. Uostalom, ako može Vlado Kličko zaprositi bivšu curu nekoliko godina nakon što su prekinuli, što se i on ne bi vratio staroj ljubavi Romanu Abramoviču. Koja, dakako, ima novca namiriti sve njegove želje. Usput, Rus dobro zna što je sarma. A zna i smotati. Mourinha.

Baš ga zanimao Watford

Voštana figura Posebnog s Chelseajevim šalom već stoji na Fulham Broadway stanici metroa u zapadnom Londonu, a s naslovnica tabloida vrišti \"Gotovo je. Potpisao je!\". I to na četiri sezone za 90 milijuna kuna godišnje, odnosno 250 tisuća kuna dnevno. Priča o povratku trajala je ravno mjesec dana, a završena je nakon utakmice Crystal Palacea i Watforda, koju je Mourinho (kao) došao pogledati na Wembleyu. Zapravo, dogovoriti lovu s gazdom. U utorak navečer dogovor je, tvrde Englezi, postignut.

– Službeno je! Jose je opet u Chelseaju! Svi su presretni što se vraća, od uprave, igrača i navijača. Jedva čekamo da počne nova sezona, a sigurno je kako će biti izrazito uzbudljiva – tvrdi klupski izvor The Suna, koji je uostalom i prvi pisao o njegovu povratku.

Dakako, ima i onih koji misle da će povratak slavnog trenera na Stamford Bridge i preuzimanje aktualnih osvajača Europske lige imati sasvim drugačiji učinak.

– Mourinhov povratak bit će katastrofa za Chelsea! Možda misle da su napravili dobru stvar što su ga vratili, ali sad će vidjeti pravog The Special Onea. Ako će se ponašati kao u Španjolskoj, bit će to brza i prolazna veza. Katastrofa. A u svojim godinama, on se neće promijeniti. U tri godine u Španjolskoj radio je samo probleme, svađao se, baš sve je bilo negativno – kaže Barcelonin potpredsjednik Carles Vilarrubi. A Mourinho je poznat po onoj svojoj:

– Ja sam Mourinho i ja se ne mijenjam. Dolazim sa svim kvalitetama i manama.

Zlatna era ili kraj priče

Čekat će ga brzo okršaj s Pepom Guardiolom, novim trenerom Bayerna u utakmici osvajača Lige prvaka i Europske lige. Od njega se očekuje nova zlatna era, u prve tri je sezone (2004.-06.), s njima osvojio šest trofeja. No, Englezi su u oduševljenju zaboravili kako su se rastali. Ambramovič ga se bio zasitio, želio je Barcelonu u plavom i neprestanu zabavu. Doveo je Granta i pogriješio. Izazov će to biti za obojicu. Uspiju li se ponovo \"zaljubiti\", bit će med i mlijeko. U suprotnom – kraj priče o Special Oneu. Mjerilo je jasno: \"Kanta\" Lige prvaka. Ili jesi ili nisi. U Madridu je tri puta zaredom bio u polufinalu. Nije bilo dovoljno. Bila je – pedala.

>> Ramos: O Mourinhu mislim sve najbolje, vrhunski je trener

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije