Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA IMA SREBRO

Još samo Francuska za veliko hrvatsko zlato

Hrvatska  Poljska
Foto: Pixsell
1/29
30.01.2010.
u 18:10

Hrvatska je pobijedila Poljsku u polufinalu Europskog prvenstva sa 24:21 i izborila finale gdje će snage odmjeriti sa starim poznanicima, Francuzima.

 

Rukometaši Hrvatske treću godinu za redom su u finalu jednog velikog rukometnog natjecanja. Prije dvije godine smo u finalu europskog prvenstva pobijeđeni od Danske, lani smo u finalu svjetskog prvenstva u Hrvatskoj pobijeđeni od Francuske. Da li je red na treću sreću?

- Osvajate zlato. Uvjeren sam u to - rekao je Dragan Načevski, bivši makedonski sudac, danas nadzornik EHF-a. Lino Červar, izbornik Hrvatske, nasmijao se, a Dragan mu je još dobacio:

- Evo, dobio sam poruku. U Skopju je vatromet jer je Hrvatska u finalu. Hrvatska je u polufinalu pobijedila svoje stare mušterije, Poljsku sa 24:21.

- Otkako sam izbornik ovo je šesta medalja koju smo osvojili. Spavamo s medaljom i nitko nam je ne može oduzeti. Kakvog će biti sjaja vidjet ćemo danas. Pazite, osvojili smo medalju,  a došli smo s najmlađom reprezentacijom i s dva ozlijeđena ključna igrača, Valčićem i Lackovićem - rekao je Červar.

Hrvatskoj je ovo ukupno deveta medalja od 1994. godine kada smo se prvi put pojavili na jednom velikom natjecanju.  Ovo će nam biti osmo finale, Francuzima čak dvanaesto. Finale sa Francuskom bit će odgovor na pitanje tko je najbolja reprezentacija u posljednjih deset godina. Motiva u finalu bit će napretek. Mi želimo uzvrat za poraz u finalu SP-a, a Červar želi s ovom generacijom svjetskom i olimpijskom dodati jedino što im nedostaje -europsko zlato. Francuski izbornik Onesta pak želi ono što nikome nije uspjelo - biti aktualni svjetski, olimpijski i europski prvak.

- Moram biti iskren i reći da je Francuska veliki favorit. Jako ih poštujem i njihovog izbornika Onestu. U ovom trenutku su jači od nas. Imaju u vanjskoj liniji Karabatića, Narcissa i Fernandeza, a mi takve igrače nemamo. Morat ćemo nešti preko noći izmisliti da ih iznenadimo - rekao je Červar.
A Poljake je iznenadio obranom u drugom poluvremenu.

- U prvom poluvremenu su Poljaci bili bolji. U drugom smo često mjenjali obranu iz 6-0 u 5-1 i oni više nisu znali šta bi igrali. "Sakrili" smo naša vrata. Znao sam da oni u napadu ne mogu biti toliko strpljivi kao mi. Ipak to nije njihova igra i pogodio sam da neće izdržati taj ritam - rekao je Červar.

Bogdan Wenta, izbornik Poljske, bio je ljut na suđenje, posebice na jednu odluku.

- Čupić je pogriješio, a onda još zadržao loptu. Ja sam protestirao i dobio žuti karton, a Hrvatska loptu. Zar je to po pravilima? Neću reći da je to ključan trenutak, Hrvatska je ipak zasluženo u finalu i želim im sreću protiv Francuske - rekao je Wenta.

Mislim da nije bila stvar u toj jednoj lopti. Naša pobjeda je kristalno čista i nitko nam ne može prigovoriti što smo s jednom voljom i upornošću izborili finale - zaključio je Červar.

Hrvatska: Alilović (8+1), Čarapina, Štrlek 1, Mataija 1, Čupić 6 (5), Zrnić 2, Vori, Duvnjak 5, Lacković, T. Valčić 1, Balić 5, Vuković 2, Kopljar, Buntić 1, Gojun, Musa

 Poljska: Szmal (14), Wyszomirski (1), Jurasik 1, Tluczynski 3 (2), B. Jurecki 1, Bielecki 3, Jaszka 3, M. Lijewski 1, K. Lijewski 2, Kuchczynski, Jachlewski, Siodmiak, M. Jurecki 7, Jurkiewixz, Rosinski

Isključenja: Hrvatska 8 minuta, Poljska 6 minuta

Sedmerci: Hrvatska6 (5), Poljska 3 (2)

 

Komentara 146

KE
kenjalo
21:25 30.01.2010.

Las Vegas kladionice favorizuju Francuze-gole guze,ali ja sam ipak betova na LIPU NASU.

AR
armando;)
21:28 30.01.2010.

ajmoo PAKLENI...cijela HRVATSKA diše za vas....POZDRAV SWIM HRVATIMA IZ HRVATSKE!

DA
danebi
16:31 31.01.2010.

Hehe....najgore je saznanje sto ste i na ovom turniru bili, a ispali,,, a isto ce biti i na \"svedskom fudbalskom\"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije