Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Strateg bijelo-plavih zadovoljan odrađenim na turskoj rivijeri

Još samo da prorade Osijekovi napadači

13.02.2009.
u 19:35

Tomislav Steinbrückner zadovoljan je mini-pripremama odrađenima na turskoj rivijeri, odakle su se bijelo-plavi vratili u četvrtak. U 12 dana provedenih u Antalyji proveo je u djelo uglavnom sve što je zamislio, bio je u prilici testirati mogućnosti svoje momčadi s jakim suparnicima, a kući je donio i skalp ukrajinskog prvaka Šahtara.

Nedostaje golgeter
– Veći dio posla smo napravili. Tjelesna sprema bi trebala biti u redu, ali još moramo popraviti pas igru i agresivnost – sumirao je učinjeno u Turskoj strateg bijelo-plavih kojeg, međutim, brine učinak njegovih napadača. Naime, u sedam utakmica odigranih u Antalyji Osijekovi napadači samo su dva puta tresli mrežu protivnika.

– Bez obzira na to s kim smo igrali, svima smo parirali u trci, stvarali šanse, ali kao najveći problem pokazala se realizacija. Pokušat ćemo pronaći pravo rješenje do nastavka sezone, ali golgeteri se rađaju, a mi u ovom trenutku u momčadi nemamo takvog igrača – kaže Steinbrückner koji, sudeći po utakmicama u Antalyji, već manje-više zna momčad koju će, u formaciji 4-2-2-1-1, 22. ožujka suprotstaviti Rijeci u Gradskom vrtu.

Na golu je zacementiran Skender, lijevi bok drži Luiz, desni Vida, stoperi su Smoje i Pranjić, osigurači u sredini su Kurtović i Todorčev, Vidaković će biti lijevo, Miličević desno od njih, najistureniji će biti Barišić, a njemu iza leđa Knežević. Iako su, s obzirom na kvalitetnu izjednačenost kadra, još moguće korekcije, pogotovo ako kapetan Valentin Babić i ovo proljeće ostane u Osijeku.

– Nakon utakmice koju igramo u nedjelju protiv Olimpije znat ću 11-oricu za Rijeku, iako se kostur momčadi već zna – dodaje trener Osijeka.

Zasad bez odlazaka
Suprotno očekivanjima, bijelo-plavi su se iz Turske vratili bez promjena u kadru, no još nije isključen odlazak pojedinih igrača iz Gradskog vrta.

– Moguće je da jedan, eventualno dvojica igrača, odu u sljedeća dva tjedna, pogotovo jer u Rusiji prijelazni rok traje do sredine ožujka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije