Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS - MEĐIMURJE

Još od Chalupke traju susjedska podbadanja

'sport 06.07.2009.. varazdin,  nogomet, varteks, matija smrekar Photo: Darko Gorenak/Vecernji list'
'Darko Gorenak/Vecernji list'
17.10.2009.
u 13:42

Lokalni derbi ima svojih draži. Svi se poznajemo, prijatelji smo, ali zbog toga je slađa pobjeda i osvojeni bodovi – kaže Besek

Nogometna poslastica očekuje se večeras u 20.30 sati na Varteksovu stadionu. Samo jedna utakmica pobuđuje veću pozornost od Dinama i Hajduka. Utakmica s Međimurjem u gostima – to je za prestiž. Ona određuje primat na sjeveru Hrvatske, a poraženi još dugo mora slušati podbadanja s druge strane Drave.

Bogdan mijenja sastav
– Sve su to draži lokalnog derbija. Svi se poznajemo, prijatelji smo, ali to je slađe stići do bodova – rekao je trener Varteksa, Dražen Besek.

I dok će na tribinama sigurno biti dobro raspoloženje, situacija u oba tabora ne dopušta trenerima opuštanje i razmišljanje o susjedskim odnosima.

– Iza nas je pet uzastopnih poraza. Razmišljamo samo o pobjedi. Sve je u našim rukama – rekao je Besek.

Nova osoba na čakovečkoj klupi Srećko Bogdan nije imao previše vremena za uigravanje ekipe.

– Manjih promjena će biti. Moj je dolazak mobilizirao igrače, a sve sa željom da se nametnu – kaže Bogdan.

Da suparništvo Varaždina i Čakovca nije novijeg datuma, svjedoči i članak iz 1935. godine u Varaždinskim novostima koji govori o prelasku igrača iz Varaždinskog športskog kluba u čakovečki.

Kavalirština je najvažnija
"Izvrsni centarfor VŠK, Chalupka, kani se već nakon nekoliko nedjelja iznevjeriti svom klubu i preći u ČŠK u svojstvu trenera. Vidimo u tome samo nastavak djelovanja izvjesnih ljudi koji iz VŠK eksportiraju najbolje igrače. Smatramo da ČŠK u tu verbalnu aferu nije direktno upleten, što bi značilo tešku povredu osnovnih načela športske kavalirštine i lojalnog takmičenja. Jer klub koji bi kušao na taj način stići na vrh tabele, sve kad bi i uspio, ne bi zavrijedio da nosi naslov prvaka. Pobjedu treba izvojevati pošteno, jer je samo onda od vrijednosti u očima pravih športaša."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije