Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmah je suspendiran

Još jedan slučaj: Nogometaš Istre Čagalj pao na dopinškom testu

Igor Čagalj, Istra, Rijeka (1)
Dusko Marusic/PIXSELL
10.12.2012.
u 17:33

"U ovom slučaju, što je potvrdio i klupski liječnik dr. Dragan Vujović, igrač ne snosi odgovornost za spomenuti nalaz, već je terapiju dobivao isključivo po preporuci liječnika"

Nogometaš Istre Igor Čagalj pozitivan je na doping! Čaglja su testirali nakon utakmice Istre i Slaven Belupa, koja se igrala 26. listopada. Čagalj je bio pozitivan na deksametazon, tvar koja se nalazi na popisu zabranjenih sredstava za 2012. godinu. Istra ga je privremeno suspendirala, a protiv klupskog liječnika Dragana Vujovića pokrenut je stegovni postupak.

Istra se odmah oglasila priopćenjem koje vam donosimo u cijelosti.

"Nogometni klub „Istra 1961 š.d.d.“ upoznat je s odlukom Disciplinske komisije HNS-a koja je sukladno izvješću Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) pokrenula disciplinski postupak protiv našeg igrača Igora Čaglja koji je nakon prvenstvene utakmice između NK „Slaven Belupo“ i NK „Istra 1961“ odigrane 26. listopada u Puli na doping testiranju bio pozitivan na Dexamethasone, tvar koja se nalazi na popisu zabranjenih sredstava.

U ovom slučaju, što je potvrdio i klupski liječnik dr. Dragan Vujović, igrač ne snosi odgovornost za spomenuti nalaz, već je terapiju dobivao isključivo po preporuci liječnika u svrhu rješavanja bolnog sindroma i sumnje na upalu ishiadičnog živca, što potvrđuje i sam nalaz. Svu terapiju kojoj je igrač bio podvrgnut prijavljena je u formularu na samom testiranju a klubu i klupskom liječniku nije bila nikakva namjera prikriti ili na bilo koji drugi način oštetiti igrača, zbog čega nije tražena analiza B uzorka. Da se radi o lijeku koji se nalazi u kategoriji S9 glukokortikoida, iz popisa zabranjenih sredstava odnosno da je Dexamethason, primijenjen parenteralno nedozvoljena supstanca, igrač nije bio upoznat kao nažalost niti klupski liječnik koji je terapiju provodio po preporuci neurologa. Svima je naime bilo najvažnije da su bolovi već nakon druge terapije bili znatno manji,a nakon kompletne terapije i u potpunoj regresiji te je i mogao odigrati utakmicu.

Stoga NK „Istra 1961“ izražava duboko žaljenje zbog nastale situacije te je uvjeren kako će stegovni postupak koji će uslijediti dokazati sve spomenute navode. Još jednom ponavljamo kako u ovom slučaju nije nikome bio cilj povećavanje igračkih sposobnosti Igora Čagalja primjenom nedozvoljenih sredstava, već isključivo terapijska svrha."

>>>Novi slučaj: Hrvatski košarkaš pao na dopinškom testu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije