Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješno svjetsko prvenstvo

Još jedan povijesni uspjeh hrvatskog sporta, nikad nismo osvojili toliko medalja kao u Bakuu

Azerbajdžan: Lena Stojkovi? dvostruka svjetska prvakinja
Foto: Tofiq Babayev/XINHUA
1/7
04.06.2023.
u 17:59

Hrvatska na SP-u nikad nije osvojila više od četiri medalje, a ovaj put ih je samo Marjan osvojio pet

Ni posljednji, sedmi dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u tekvondou nije prošao bez Hrvata na pobjedničkom postolju. A to je teškaš Paško Božić koji je plasmanom u polufinale samo potvrdio treće mjesto Hrvatske, iza Južne Koreje i Turske, u ukupnom poretku zemalja.

Nakon što je u prvom kolu eliminirao Moldavca Marinescua (4:0, 5:2), u drugom je splitski dvometraš (204 cm) skinuo skalp Korejcu Yoo Min Baeu (13:12, 2:1), koji je eliminirao europskog prvaka Španjolca Martineza. A ni u borbi za odličje Božić nije iznevjerio. Opet je vodio rat živaca i opet se pokazao spretnijim pobijedivši Britanca Cunninghama (4:2, 7:6), čime je ušao među četiri najbolja gdje ga je u finalnom bloku dočekao Cheick Cisse, olimpijski pobjednik iz Rija 2016. godine.

VEZANI ČLANCI:

A zrnce iskustva nedostajalo je da se Hrvatska iz Bakua vrati i sa sedam medalja. Nedostajalo ga je iznimno talentiranoj Niki Karabatić. Ova 16-godišnjakinja oduševila je u prve tri borbe pobijedivši Australku Park (15:3, 15:3), Tunižanku Toumi (6:0, 6:9. 7:5), a potom i Meksikanku Villegas (10:9, 14:10). Nažalost, Nikin pohod na medalju zaustavila je Iranka Kiyanichandeh (13:14, 6:19).

Suma sumarum, hrvatska tekvondaška reprezentacija u ponedjeljak se u Hrvatsku vraća s nikad bogatijim ulovom na svjetskim prvenstvima - sa šest medalja (Matea Jelić, Bruna Duvančić, Ivan Šapina, Lena Stojklović, Marko Golubić i Paško Božić) ali i tri četvrtfinala odnosno peta mjesta (Doris Pole, Lovre Brečić, Nika Karabatić).

A koliki je ovo skok najbolje će vam reći podatak koji kaže da su dosad najbolji učinak na mundijalima bile četiri medalje (bronce) osvojene, prije četiri godine, na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru. 

Osim toga, Hrvatska je u tekvondou treća na svijetu. Naime, u ukupnom poretku zemalja osvajačica medalja ispred Hrvatske su samo Južna Koreja i Turska

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije