Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - SRBIJA 72:73

Još jedan poraz nakon drame! Ostavili srce, ali idu kući

Hrvatska Srbija (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/7
04.09.2010.
u 18:56

Srbija nije ničim fascinirala, naši košarkaši odigrali dobru utakmicu u kojoj su u zadnjim trenucima imali priliku za veliku pobjedu.

Hrvatski košarkaši danas se iz Istanbula vraćaju kući. U osmini finala Svjetskog prvenstva očekivano su izgubili od Srbije (72:73), ali na vrlo dramatičan način.

Protiv europskih prvaka imali su čak i napad za pobjedu. No, onda se ponovilo ono staro pravilo da Hrvati u košarci uvijek nekako pronađu način da uprskaju veliku priliku. Kad je kod 69:70 Marko Tomas 15 sekundi prije kraja oteo loptu Rašiću pod srpskim košem srpski novinari pored nas umirali su od straha vičući:

- Pa zar je moguće da idemo kući. Pa što to ovi naši debili rade?

Popović je 11 sekundi prije kraja pogodio samo jedno bacanje (70:70), a onda se dogodio obrambeni propust utakmice. Kod izvođenja lopte na centru, srpski igrači su povukli svoje čuvare na svoju polovicu, a Rašić je pobjegao Kusu i neometan položio za 70:72. Popović je potom, samo pet sekundi do završne sirene, pogodio oba bacanja (72:72) pa su suparnici krenuli u posljednji napad. Rašić je preko cijelog terena jurnuo na koš, a Kus ga je u padu faulirao sekundu prije kraja. Smireni Rašić pogodio je prvo, pogledao što traži klupa, i namjerno promašio drugo za veliko srpsko slavlje. Šteta što je Ukić, najčešći čuvar Rašića, u tim trenucima bio na klupi jer ga je zbog četiri prekršaja izbornik čuvao za produžetak kojeg nismo ni dočekali.

- Za taj njihov napad dogovorili smo da ako ne uspijemo napraviti brzi prekršaj da ćemo braniti 72:72 za produžetak. Imali smo pet vanjskih igrača na terenu, sve koji mogu preuzeti, no nitko nije preuzeo Rašića - žalio se hrvatski izbornik Joke Vranković.

Toliko o detaljima. Globalno, presudio nam je naš loš šut za tricu (5-24). Da u prvom dijelu naši nisu promašili onoliko otvorenih trica (Tomas 0-4, Popović 1-5) vodili bi u poluvremenu 10-15 razlike. Vodstvo je izgrađeno i na briljantnoj obrani Tomasa na najboljem europskom razigravaču Teodosiću kojeg je srpski izbornik Ivković pokušavao zaštiti pričom o ozljedi zgloba šake. Nažalost, Tomas se u tome poprilično trošio pa nije bio ubojit u napadu (šest koševa, 3-12). Vrlo hrabru završnicu odigrao je Marko Popović koji je od posljednjih 18 hrvatskih koševa sam zabio 14. U obrani se odlično sa srpskim centrima tukao Lončar, a utakmicu za pohvalu odigrao je Banić (10 koševa, 7 skokova). Na koncu je Vranković ustvrdio:

- Naš je primarni defenzivni cilj bio zaustaviti Teodosića i njihove četvorke, Veličkovića i Savanovića, u čemu smo i uspjeli, a centri su Krstića limitirali na 16 koševa. Nažalost, trica nam je patila jer smo se u obrani poprilično trošili. Trošili smo se i mi u toj trilerskoj završnici koja je, opet pripala, nekom drugom.

Komentara 173

DU
Deleted user
23:02 04.09.2010.

qm Znači, ipak si čedo.

VE
veliborrr
19:14 04.09.2010.

PA KOLIKO VISE BOLA DA ZADAJEMO OVIM USTASAMA, OPET POSLEDNJI SEKUDNI.ALI JOS VAS BOLI ONA TROJKA DUSANA KECMANA A PA SAD I OVO.UNISTAVAMO VAS NACISTO..

18
18zimoni
22:37 04.09.2010.

Navijajte za slovence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije