Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Gehrigove bolesti

Ivanišević mu se poklonio: Umro bivši finalist Umaga

Goran Ivanišević
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.08.2017.
u 19:44

Golmarda pamtimo najviše po tome što je igrao u finalu Croatian Opena u Umagu te po senzacionalnom izbacivanju Gorana Ivaniševića u 2. kolu Australian Opena.

Jerome Golmard, bivši francuski tenisač, umro je u 44. godini života od posljedica amiotrofične lateralne skleroze (ALS) koja mu je dijagnosticirana prije tri godine. Bolest poznata i kao bolest Loua Gehriga, manifestira se gubitkom kontrole nad mišićima te njihovim odumiranjem.

Golmarda pamtimo najviše po tome što je 2001. godine igrao u finalu Croatian Opena u Umagu (pobijedio ga je Španjolac pobijedio Carlos Moya) te po senzacionalnom izbacivanju Gorana Ivaniševića u 2. kolu Australian Opena. Tijekom tog meča naš tenisač poklonio se Francuzu zbog winnera nakon njegova servisa.

Francuzu je najviši doseg bilo 22. mjesto na svjetskoj ljestvici (1999. godine), u karijeri je osvojio dva turnira (Dubai 1999. i Chennai 2000.)  te je dvaput nastupio u finalu. Na Grand Slam turnirima nije prošao dalje od trećeg kola.

Komentara 2

TA
tarzan
20:30 01.08.2017.

Pokoj mu duši

DU
Deleted user
21:02 01.08.2017.

Nažalost, profesionalni športaši imaju prosječno kraći životni vijek. Izuzetci su bili Slovenac Leo Štukelj, i naš Franjo Mihalić iz Kutine, koji je bio i biciklista i nogometaš. Živio u Beogradu, i tamo trčao maratone i poslije devedesete. Ali oni su izuzetci. Šport je zdrav, ali samo dozirano i rekreativno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije