Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJCI

Jerkov: Vrdoljaka treba isključiti iz HOO-a

Antun Vrdoljak, Željko Jovanović, Zlatko Mateša
Daniel Kasap/Pixsell
17.12.2013.
u 16:47

- Zgroženi ponašanjem Antuna Vrdoljaka prema Zoranu Primorcu, od HOO-a tražimo da ga isključi iz svojih tijela - rekao je Jerkov.

I naredne četiri godina Zoran Primorac bit će predsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca. Tako je jednoglasno odlučeno na izbornoj Skupštini na kojoj naš trofejni stolnotenisač nije imao protukandidata.

Dobio je Primorac podršku svojih kolega olimpijaca i za onaj verbalni nasrtaj Antuna Vrdoljaka na njega. Krenulo je od predsjednika Splitskog kluba olimpijaca Željka Jerkova:

- Zgroženi ponašanjem Antuna Vrdoljaka prema Zoranu Primorcu, od HOO-a tražimo da ga isključi iz svojih tijela.

U tu raspravu poslije se uključio i bivši vaterpolist i rukometaš, sveučilišni profesor u mirovini Zlatko Šimenc:

- Gospodin Vrdoljak služi se lažima i godinama blati najistaknutije olimpijce, sveučilišne profesore, dobitnike Bučarovih priznanja i predsjednikovih odlikovanja. Da ne govorim da je 1992. svojom odlukom oduzeo hrvatskom sportu jednu olimpijsku medalju i zabranio jednom plivaču nastup samo zato što se zvao Miloš Milošević.

Nakon svega, izglasano je da će Skupština HKO Vrdoljaka prijaviti Etičkom povjerenstvu HOO-a, organizacije u kojoj je počasni predsjednik. Olimpijci su uvjereni da bi kažnjavanje takvog ponašanja dužnosnika utjecalo i na ponašanje sportaša.

- Da HOO nije onako sramno reagirao, samo ukorom, u slučaju Mamićeva šovinističkog napada na ministra Jovanovića, ovo sa Šimunićem se ne bi dogodilo - uvjeren je Jerkov.

Olimpijci su najavili da će na današnjoj Skupštini insistirati na razrješenju situacije sa Sportskom televizijom, ali i da će ubuduće biti glasniji kada su u pitanju prava sportaša da sudjeluju u tjelima odlučivanja.

- Mi ne želimo nikoga rušiti, no zar nije demokratsko pravo Kluba olimpijaca da na izborima za predsjednika HOO-a 2016. godine ima svog kandidata - ustvrdio je Primorac koji je za svoje dopredsjednike izabrao Daniru Bilić, Samira Baraća, Željka Jerkova i Tomislava Paškvalina.

Za člana Nadzornog odbora HKO-a (i potencijalnog njegova predsjednika) izabran je Mladen Fogec, predsjednik uprave Siemens Hrvatska.

Ključne riječi

Komentara 3

PI
pinkec
07:51 18.12.2013.

Tko je Jerkov? Šta se desilo sa komentarima?

SR
srecko
10:16 18.12.2013.

pinkec Gospodin Jerkov je za tebe GOSPODIN KOŠARKA ali neznalice to ne trebaju znati.vrdoljak imasleša su ppolitički paraziti,koji kradu celi život novce sportašim.

Avatar pf
pf
19:03 18.12.2013.

Nevjerojatno. Uključuju se u komentare, a ne znaju tko je Željko Jerkov. Ono što je Ivanišević bio u tenisu, to je bio Jerkov u košarci. Jedan od najtrofejnijih košarkaša Hrvatske. Prelaskom Vrdoljaka sa filma u sport sve se urušilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije