Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka povjerenika

Jendriš: Zubac može u Cedevitu bez Cibonine ispisnice

Zubac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
19.01.2016.
u 13:47

U obrazloženju stoji da u igračevu ugovoru s Cibonom postoji stavak u kojem se kaže da igrač ima pravo na raskid tog istog ugovora ako klub ne poštuje njegove odredbe.

Nakon višednevnih konzultacija s pravnicima, povjerenik A-1 muške košarkaške lige Dražen Jendriš odobrio je prijelaz nadarenog Ivice Zupca u Cedevitu.

U njegovu obrazloženju stoji da u igračevu ugovoru s Cibonom postoji stavak u kojem se kaže da igrač ima pravo na raskid tog istog ugovora ako klub ne poštuje njegove odredbe (ako kasni s plaćanjem 45 dana) i da mu u tom slučaju ne treba ispisnica za prelazak u drugi klub. Po Jendriševu tumačenju Zubac je svoje pravo mogao konzumirati još 25. studenog 2015., a učinio je to tek u siječnju ove godine. 

Na ovu odluku Cibona će se žaliti što uz pristojbu mora učiniti u roku od osam dana nakon čega će o povjerenikovoj odluci raspravljati arbitražno tijelo HKS-a. Ako pak i nakon toga Cibona ne bude zadovoljna, o svemu će arbitrirati arbitražni tribunal Međunarodnog košarkaškog saveza (Fiba).

>>Ivica Zubac prešao u Cedevitu odmah nakon odlaska iz Cibone!

Komentara 1

Avatar links
links
11:55 20.01.2016.

logično, mada bi bilo ok od cedevite da ponudi neku kompenzciju iako nije dužna, a ovi šupljeglavci iz Cibone da podnesu ostavke jer su brutalno oštetili klub, igrački i financijski a o narušenom ugledu neću niti pričati jer to više nije niti C od nekada velike Cibone nažalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije