Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVANJA U Söldenu je 2002. Ana Jelušić osvojila prve bodove

Jelušić: Želim medalju na SP-u

ana-txt.jpg
import
24.10.2008.
u 17:06

Sölden će joj uvijek probuditi emocije iako već duže vrijeme veleslalomske utrke Ana Jelušić dočekuje na krivoj nozi. Posljednje bodove u toj je disciplini naša najbolja skijašica osvojila prije gotovo dvije godine. No, Sölden je ipak neka druga priča. Jer 2002., s nepunih 16 godina, Ana je u austrijskom skijalištu osvojila prve bodove u Svjetskom kupu. Danas će opet u Austriji otvoriti sezonu (9.30 i 12.30).

Operacija pomogla
- Muči me taj veleslalom, na treninzima skijam odlično, ali na utrkama ne dobijem pravu priliku da pokažem što znam. Sa startnim brojevima iznad šezdesetog teško je napraviti nešto više, staze su tada u katastrofalnom stanju i gotovo uvijek vozim po blatu i rupama - napominje Ana.

Osim visokih startnih brojeva, astma je Riječanki bila možda i veći problem.

- Vjerujem da sam operacijom nosa riješila taj problem. Uostalom, ne bih išla na operaciju da nisam bila sigurna da bi mi se zdravstveno stanje neće poboljšati. Zasad nemam teškoća, ne kašljem, no sezona je duga i naporna...

Prošle sezone Ana je nastupila na samo tri veleslalomske utrke i nijednom nije uspjela izboriti drugu vožnju.

- Veleslalom mi je bio u prvom planu jer se prva slalomska utrka održava tek sredinom studenog u Leviju. Ne želim bježati od veleslaloma, vjerujem da mogu i u toj disciplini postići puno bolje rezultate.

Ana je sama sebi najveća kritičarka. Barem tako uvijek tvrdi. No, ipak nije očajavala zbog tek 11. mjesta u ukupnom slalomskom poretku prošle sezone.

Povratak među sedam
- Znam koliko je slalom zahtjevan i zato 11. mjesto i nije baš tako grozan rezultat. A dohvatila sam i jedno postolje. No, priznajem, očekivala sam ipak više. Pogotovu što sam sezonu prije kontinuirano dobro skijala.

Plan joj je za ovu sezonu jasan.

- Želim se ponovno vratiti među sedam najboljih.

Ozljeda najbolje slalomašice svijeta Marlies Schild sigurno će mnogima otvoriti vrata prema malomu Kristalnom globusu.

- Prije svega želim da se Marlies što prije oporavi. Ne želim na njezinoj ozljedi graditi rezultate. Nije Schild nepobjediva, no činjenica je da u slalomu neće skijati jedna od najvećih favoritkinja Svjetskoga kupa.

Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Val de Isereu u veljači iduće godine.

- U glavi mi stalno odzvanja četvrto mjesto iz Årea i zato želim u Francuskoj osvojiti medalju. Ne smijem zaboraviti ni sljemensku utrku jer još žalim zbog prošlosezonskog ispadanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije