Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

Jelavić ima najbolji start u Evertonu u zadnjih sto godina

nikica jelavić (1)
PA/Pixsell
01.05.2012.
u 13:57

Klupske legende poput Sharpa, Latchforda, Fergusona, Deana, navodi se, nisu imale tako impresivan start kao Jelavić

Nikica Jelavić i dalje je jedna od glavnih priča na Otoku. Otkako je u siječnju iz Glasgow Rangersa došao u Everton, Nikica ne prestaje zabijati. U 13 nastupa postigao je deset golova, a za to mu je bilo potrebno 910 minuta. Na taj je način Jelavić postao igrač koji je u posljednjih sto godina kluba najbrže postigao deset pogodaka, piše na službenoj stranici Evertona.

 Brži od njega bili su samo Tom Browell, Fred Geary i Jack Southworth, no svima je to uspjelo prije 100 ili više godina. Klupske legende poput Graemea Sharpa, Boba Latchforda, Duncana Fergusona, Dixieja Deana, navodi se, nisu imale tako impresivan start kao Jelavić.

 - Vidjeli smo u Premierligi sjajnih igrača koji nisu ostavili traga, međunarodno poznatijih od Jelavića. Ali, Nikica je pošten, radi naporno, ima igračku inteligenciju i dobar je u mnogim stvarima - objasnio je bivši igrač Evertona Trevor Steven.

Zanimljivo, Englezi su išli analizirati Jelavića i njegove pogotke, a stigli su do podatka da je od posljednja 44 gola koje je zabio, čak 41 postigao udarcem iz prve.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
16:34 01.05.2012.

Vidjeli smo Gomeza, deset puta skupljeg igrača, kako se namješta, dok se “namjestio” trojica su bili na njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije