Naslovnica Sport Nogomet

Jednonogi Dario Silva opet zabio gol

13. siječnja 2009. u 12:05 7 prikaza

Bivši urugvajski reprezentativac Dario Silva vratio se na nogometni teren na dobrotvornoj utakmici s protezom i postigao dva gola...

Nekad veliki urugvajski napadač, 49 puta reprezentativac, ostao je bez potkoljenice u ljeto 2006., pretrpjevši tešku prometnu nesreću. Kad je naletio automobilom na jedan rasvjetni stup, ovaj se srušio na auto i zdrobio mu desnu nogu, koja mu je amputirana ispod koljena.

Šok je bio velik za tada 35-godišnjeg igrača, no napravljena mu je proteza po mjeri, što mu je omogućilo život blizu normale. Silva se od tada posvetio uzgoju trkaćih konja, a imenovan je kumom Zaklade za djecu s krilima, koja pomaže siromašnoj urugvajskoj mladeži.

U jednoj dobrotvornoj utakmici za tu Zakladu, održanoj u obalnom gradu Punta del Este, Silva je nastupio u momčadi estradnih zvijezda Urugvaja i Argentine. Trčao je terenom, uputio nekoliko udaraca i izveo nekoliko dodavanja. U regularnom je tijeku zabio gol iz jedanaesterca, te još jedan u seriji jedanaesteraca nakon što je dvoboj završen neriješeno.

Njegovim su golom urugvajske zvijezde nadjačale argentinske.

Silva je igrao između ostalog u Cagliariju, Espanyolu, Malagi i Sevilli, a zadnji mu je klub bio Portsmouth, iz kojeg je otišao nedugo prije dolaska Nike Kranjčara. Nastupio je na Svjetsom prvenstvu u Japanu i Koreji.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas