Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HK SESVETSKI KRALJEVEC

Jedini klub koji ima tri brata koji su svi prvaci Hrvatske

hrvanje
Foto: Igor Kralj/Pixsell
02.12.2018.
u 00:30

– Rijetko koji klub može se pohvaliti činjenicom da ima tri seniorska prvaka države, a mi možemo reći da imamo tri prvaka države samo iz jedne kuće, jedne obitelji... To su naši Šačići – istaknuo je Kremić.

Hrvački klub Sesvetski Kraljevec ove godine proglašen je najboljim klubom u Hrvatskoj. Bodovali su se nastupi na prvenstvima Hrvatske od juniora do seniora. I Sesvetski Kraljevec pobijedio je s 20 bodova više od susjeda iz Sesveta. Ovo lijepo priznanje i pehar klub će dobiti na Božićnom turniru, 15. prosinca u dvorani na Peščenici.

– Zanimljivo je da smo prvi put najbolji u Hrvatskoj, i to nakon desetogodišnje dominacije Sesveta. Da ne bi netko pomislio, Sesvete i mi smo veliki prijatelji izvan strunjača, ali kada je riječ o natjecanju, to vam je veliki rivalitet poput onog nogometnog između Intera i Milana, Reala ili Atletica, odnosno River Platea i Boce Juniors – istaknuo je Dinko Kremić, jedini profesionalni trener u klubu te ujedno i predsjednik kluba.

Treniraju u skloništu

U klubu trenutačno trenira 110 aktivnih natjecatelja i još 40 početnika.

– Osim mene, u klubu rade još tri trenera i jedna trenerica koja ima skupinu od 15 djevojčica. Treniramo u dvorani osnovne škole u Sesvetskom Kraljevcu, ali imamo i jednu specijaliziranu dvoranu samo za hrvanje u atomskom skloništu u naselju Iver. Školu hrvanja odrađujemo na četiri lokacije – Sesvetski Kraljevec, Iver, Adamovec i Soblinec – istaknuo je Kremić.

Na Europskom prvenstvu do 23 godine Filip Šačić umalo je osvojio medalju. Bio je peti u svojoj kategoriji, a na Svjetskom prvenstvu osvojio je osmo mjesto, što je bio najbolji plasman hrvatskog hrvanja. Ante Milković u kategoriji do 130 kilograma bio je peti na juniorskom Svjetskom prvenstvu. No posebna priča ovog kluba su braća Šačić.

– Rijetko koji klub može se pohvaliti činjenicom da ima tri seniorska prvaka države, a mi možemo reći da imamo tri prvaka države samo iz jedne kuće, jedne obitelji... To su naši Šačići – istaknuo je Kremić.

Luka Šačić, najstariji, upravo je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i zaslužio titulu magistra kineziologije. U hrvatskom hrvanju postigao je puno, dovoljno je reći da mu je ovo četvrti uzastopni seniorski naslov prvaka Hrvatske slobodnim načinom hrvanja. Mnogi u klubu reći će u šali da je Luka je “lisica” a treneri će reći onako školski – Luka je profesor hrvanja. Također je već šest godina i trener u klubu.

Fićo je ikona

Filip Šačić srednji je brat u ovoj trofejnoj obitelji. Fićo, kako ga od milja zovu, rezultatski je najuspješniji u svojoj obitelji. Bio je i još je državni reprezentativac u svim dobnim grupama od dječaka do seniora. U Hrvatskoj je osvojio sve što se osvojiti može, a u klubu je “ikona”. Fran Šačić najmlađi je član obitelji. Kao hrvač Fran je bio prvak Hrvatske od dječaka do seniora... reprezentativac hrvatske u uzrastu kadeta. Osvajao je Fran mnoge medalje, a kao jedan od najmlađih hrvača postao je seniorski prvak Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije