Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA LIGA

Jedan sudac slomio ruku, drugi sudio sam 36 minuta!

\'27.03.2011., Arena, Laniste bb, Zagreb - 1/8 finala rukometne Lige prvaka izmedju RK Croatia Osiguranje Zagreb - HC Rhein-Neckar Lowen. Ivano Balic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.12.2011.
u 15:51

Pobjeda Zagreba nad Bosnom ostala je u sjeni nesvakidašnjih događaja.

Uvjerljiva (38:27) pobjeda rukometaša Zagreba CO nad Bosnom u susretu 10. kola regionalne SEHA lige u Slavonskom Brodu ostat će upamćena po nesvakidašnjem događaju iz 24. minute.

Naime, slovački sudac Peter Brunovsky poskliznuo se i pao na parket. Službene osobe i liječnici pokušali su mu pomoći i osposobiti ga da nastavi dijeliti pravdu, no ubrzo se ustanovilo da to neće moći jer je slomio ruku u laktu. Ubrzo je vozilom hitne pomoći prevezen u brodsku Opću bolnicu, gdje je i operiran.

– Sucu je puknula kost i lakat mu je kompletno iskočio. U bolnici je nakon snimanja obavljena operacija, ruka je imobilizirana i učvršćena, a lakat vraćen u čašicu. Noć s utorka na srijedu ostao je u bolnici na promatranju, a ujutro je otpušten i s longetom upućen natrag u Slovačku. Liječnici vjeruju da nova operacija neće biti potrebna i da će već idući vikend moći normalno suditi utakmice – rekao je predsjednik Organizacijskog odbora utakmice Miroslav Tomašić.

Sam Brunovsky, koji se ubraja među deset najboljih europskih sudaca, zahvalio je organizatorima i liječnicima na pomoći i gostoprimstvu. Dodao je kako iz vlastita iskustva zna kako ga u nekoj drugoj zemlji nitko ne bi ni pogledao, nego bi ga jednostavno izbacili iz dvorane da sam i o vlastitu trošku potraži pomoć. Zanimljivo je da, nakon njegova izlaska, nije angažiran zamjenski sudac, nego je njegov kolega i zemljak Vladimir Canda sam odsudio ostatak utakmice.

– Nadzornik Josip Posavec iz Varaždina rekao je da se to ne kosi s rukometnim pravilima, a o besprijekorno obavljenom poslu najbolje govori to što ni jedna ni druga momčad nije imala nikakvih primjedbi na suđenje – dodao je član Organizacijskog odora Darko Celner.

Inače, zagrebaši su bili izuzetno zadovoljni prijamom i organizacijom utakmice te odličnim odazivom publike (u prepunoj dvorani Vijuš bilo je više od 2500 gledatelja) i već sada su najavili da će još nekoliko utakmica odigrati u Slavonskom Brodu. Prva je na rasporedu već 4. veljače protiv Borca iz Banja Luke, a dogovorena je minimalno još jedna, s Metalurgom iz Skopja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije