Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGRŠT DERBIJA

Jedan od najboljih vikenda u povijesti nogometa: Evo gdje gledati velike dvoboje

23.10.2021.
u 11:11

Barcelona protiv Reala, Ajax protiv PSV-a, Manchester protiv Liverpoola, Roma protiv Napolija, Inter protiv Juventusa i Marseille protiv PSG-a, ovo je nogometna nedjelja kakvu smo samo mogli sanjati

Jedan od najboljih nogometnih vikenda u recentnoj povijesti i definitivno najbogatiji vikend ove sezone je počeo. Očekuje nas pregršt velikih derbija, važnih utakmica za pozicije na ljestvici, a i nekoliko ogleda koji bude nostalgiju. 

Prvi veliki dvoboj nedjelje i jedan od najvećih u ovom dijelu sezone je El Clasico. Od 16 sati i 15 minuta na Camp Nou će se sastati Barcelona i Real Madrid, a trenutno ih na ljestvici dijele samo dva boda. Barcelona ima 15 bodova, a Real 17 te će ovaj ogled postaviti ton za nastavak sezone. Dvoboj ćete moći pratiti na programu ArenaSport 6.

Samo pola sata kasnije, od 16:45 na rasporedu je najveći derbi nizozemske lige u kojem će Ajax dočekati PSV iz Eindhovena. Dva kluba već su se odvojila od ostatka društva na prvenstvenoj ljestvici, a trenutno ih dijeli samo jedan bod (Ajax 22, PSV 21). Na žalost, nizozemski derbi neće biti u programima nama dostupnih televizija.

Dvije najuspješnije momčadi u povijesti engleskog ligaškog nogometa sastaju se u nedjelju od 17:30. Manchester United će na Old Traffordu ugostiti Liverpool koji je u znatno boljoj formi, ali zato United u svojim redovima ima Cristiana Ronalda. Bit će to prvi Portugalčev veliki engleski derbi nakon 12 godina. Susret možete pratiti na Sportklub 1 kanalu.

Liverpool's Mohamed Salah scores their fourth goal of the game during the Premier League match at Old Trafford, Manchester. Picture date: Thursday May 13, 2021.
Foto: Peter Powell

Nitko nije ušao bolje u ligašku sezonu u ligama petice od Napolija. Momčad Luciana Spallettija je do sad u savršenom ritmu, a kao novi ispit im u nedjelju od 18 sati slijedi gostovanje kod Rome Josea Mourinha koja se mora vratiti nakon katastrofalnog europskog poraza kod norveškog Bodo Glimta (6:1). Bit će zanimljivo vidjeti kako će 'posebni' reagirati protiv napuljskog stroja, a susret možete gledati na programu ArenaSport 4.

Još jedan veliki talijanski derbi očekuje nas od 20 sati i 45 minuta, a u njemu se sučeljavaju dva posljednja prvaka Italije, Inter i Juventus. Juventus se pod Maxom Allegrijem još uvijek traži i bit će zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti zahtjevima ove utakmice, protiv fantastičnog napadačkog tandema Džeko-Martinez, ali i protiv hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića. Susret možete gledati na programu ArenaSport 4.

Federico Chiesa of Juventus FC in action during the Serie A 2020/21 football match between Juventus FC and FC Internazionale at Allianz Stadium, Turin, Italy on May 15, 2021 - Photo ReporterTorino / LiveMedia
Foto: LiveMedia/Reporter Torino / IPA

Ako kojim slučajem niste za taj derbi, nema problema, jer ćete u istom terminu imati priliku gledati još jedan derbi, onaj francuske lige između Marseillea i PSG-a. Može li 'ludi' Jorge Sampaoli sa svojom 3-3-3-1 formacijom iznenaditi Messija, Neymara, Mbappea i društvo i može li naš Duje Ćaleta-Car na stoperskoj poziciji zaustaviti nogometne veličine? Moći ćemo saznati, dakle od 20:45, na ArenaSport 2 kanalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije