Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Jedan Kasas u finalu

25.05.2002.
u 00:00

Vaterpolisti dubrovačkog Juga nisu uspjeli obraniti europski naslov. Znamo to već nakon prvog dana budimpeštanskog Final Foura Lige prvaka, jer su Dubrovčani zastali već u polufinalu. U reprizi lanjskog finala poraženi su od grčkog Olympiakosa sa 5:8 (1:2, 1:2, 3:2, 0:2), pa će se tako danas u susretu za treće mjesto sastati s talijanskim Posillipom.

Ispunila se tako želja predsjednika dubrovačkog kluba Željana Konsua da suparnik "gosparima" bude talijanska momčad, iako je Konsuo naravno želio da se to dogodi u finalu, a ne u dvoboju za broncu. Posillipo je, međutim, u polufinalnom dvoboju s domaćim Honvedom propustio priliku da se bori za naslov. Izgubio je nakon produžetaka sa 8:9 (7:7), a tragičar utakmice bio je Tamas Kasas koji je zapucao čak dva četverca, drugi u produžetku.

Jedan Kasas će ipak nastupiti u finalu, Olympiakos, naime, ove godine vodi Tamasov otac Zoltan Kasas.

- Očekivali smo pobjedu protiv Juga, jer nama je cilj ovdje u Budimpešti konačno osvojiti naslov europskog prvaka - osokoljen dobrim rezultatom protiv Juga kazao je Zoltan Kasas.

Nitko s Jugove strane nije došao na konferenciju za novinare. Raspoloženje "gospara" nije bilo teško predvidjeti, a nešto od toga dalo se iščitati i iz kratkog razgovora s Franom Karačom ispred svlačionice.

- Na treninzima nam je sve dobro išlo: i igrač više i igrač manje. Na utakmici, međutim, nikako nismo uspjevali pronaći svoju igru. Činjenica je da mi u našoj ligi nemamo dovoljno jakih utakmica, to je sigurno otežavalo i mladostašima - kazao je Karač.

Iako bodreni s oko 400 svojih navijača, koji nisu žalili truda da autobusima, vlakom i privatnim automobilima dođu u Budimpeštu, vaterpolisti Juga su na plivalištu Alfreda Hajosa na Margitszigetu zaigrali prilično bojažljivo, posebno u napadu.

Sve se svodilo na upošljavanje Smodlake, koji je donosio isključenja suparničkih igrača, ali što je to vrijedilo kad je učinak jugaša u napadu s igračem više bio mizeran. Prvi su pogodak postigli tek u petom napadu, do kraja samo tri od devet prilika.

Vratar grčke momčadi Nikolas Deligianis branio je odlično, obranio je čak i četverac Boškoviću, kojemu ništa nije polazilo za rukom: tukao je sedam puta i postigao samo pogodak. Nešto bolji od ostalih jugaša bili su vratar Volarević (devet obrana), sidraš Smodlaka i borbeni Drobac, ali sve to bilo je premalo za ulazak u finale.

Danas će se najprije u susretu za treće mjesto, u 17.30 sati, sastati Jug i Posillipo, a slast finala će, u 19 sati, kušati Olympiakos i Honved.

BUDIMPEŠTA Anton FILIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije