Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stalna dvojba

Jedan detalj s hrvatske večeri u NBA-u naljutio Bosance: Obmanjuju javnost!

Dan hrvatske baštine na NBA utakmici
Foto: fra Željko Barbarić
1/4
13.01.2019.
u 12:50

Poznato je da građani BiH "polude" kada netko spomene "burek sa sirom" jer za njih je to sirnica

Dan hrvatske baštine koji se održavao u Madison Square Gardenu na dan NBA utakmice između New York Knicksa i Indiana Pacersa cijela večer je odisala hrvatskim duhom.

Klapa Astoria pjevala je himnu SAD-a na početku utakmice, a grupa "Hrvatska ruža" plesala je linđo na poluvremenu. 

Za vrijeme pauza gledatelji su se zabavljali učenjem hrvatskog jezika putem videozida. Ipak, jedan detalj zasmetao je građane susjedne Bosne i Hercegovine

Organizacija Knicksa svojim je navijačima omogućila kupnju bureka na utakmici, ali u opisu jela stavili su "kontroverzni" opis.

Foto: fra Željko Barbarić

- Pečeno tijesto punjeno govedinom i sirom - napisali su Amerikanci i izazvali burne reakcije. Poznato je da građani BiH "polude" kada netko spomene "burek sa sirom" jer za njih je to sirnica.

"Burek je samo s mesom", "U bureku nema sira,to je nešto drugo", "Burek nije sa sirom nego s mesom samo, može biti miješani s krumpirom, po tko zna koji put mediji obmanjuju američku javnost", samo su neki od komentara.

>> Pogledajte nastup hrvatske klape Astoria prije NBA utakmice

 

Ključne riječi

Komentara 50

DU
Deleted user
14:44 13.01.2019.

Pa nije burek bosanski izum.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:28 13.01.2019.

Strasno. A u Turskoj mozes pojesti Borek sa sirom, mesom, krumpirom, spinatom itd.

DU
Deleted user
13:21 13.01.2019.

Baš me zanima u kojem se to dijelu Hrvatske burek smatra hrvatskim jelom. Mogli su onda tako ponuditi i pizzu. Katastrofa. A imamo npr. štrukle, višku pogaču, soparnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije