Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBA NOVINARA

Je li LeBron James bojkotirao Cavalierse?

LeBron  James
Reuters
15.05.2010.
u 17:10

Poznati američki košarkaški novinar i autor više knjiga o košarci, Roland Lazenby, u tekstu objavljenom na web-stranici Hoopshype.com izravno je LeBrona Jamesa optužio da je puštao utakmice u seriji s Bostonom.

U šokantnom je tekstu ugledni novinar žigosao ponajboljeg košarkaša današnjice, dvaput zaredom najkorisnijeg igrača NBA lige, da je namjerno igrao loše u završnici polufinalne serije doigravanja na Istoku protiv Boston Celticsa, a pogotovo u petoj utakmici, koju su Cavaliersi sramotno u vlastitoj Quicken Loans Areni izgubili 120-88.

Svoju hipotezu, zasnovanu na argumentu da James jednostavno ne može tako loše igrati kao što je igrao u petoj utakmici (15 koševa, 3-14 šut iz igre), Lazenby je izgradio na izjavama fantomskog sugovornika, kojeg je predstavio kao "dugogodišnjeg Jamesova prijatelja".

- LeBron je jednostavno bio u jednoj vrsti protestnog ponašanja – citira Lazenby nepoznatog Jamesova prijatelja uz nastavak:

- Viđao sam to kod njega već ranije. Ukoliko se suoči s odlukom trenera koja mu se ne svidi, LeBron će na nju jednostavno staviti veto i na terenu početi raditi što god mu se prohtije. Mislim da se u petoj utakmici radilo o protestnom ponašanju. Nešto se moralo dogoditi.

Lazenby je potom zaključio da bi riječ mogla biti o događaju iz druge četvrtine, kada je trener Mike Brown povukao Jamesa na klupu za pričuve, što se Jamesu, tumači on, nije dopalo.

- LeBron je tu utakmicu jednostavno igrao bez agresivnosti – dodao je na kraju nepoznati košarkašev prijatelj.

Zaključio je na kraju Lazenby da James sve od sebe nije dao niti u šestoj utakmici, iako je ostvario triple-double učinak od 27 koševa, 19 skokova i deset asistencija. Autora, naime, muči čak devet njegovih izgubljenih lopti od Clevelandovih ukupno 24, koje su izravno rezultirale s 27 Bostonovih koševa u presudnoj domaćoj pobjedi 94:85.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije