Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sud navijača

Je li izbornik Goluža pretjerao s kritikama nakon razbijanja Irana?

Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.01.2015.
u 21:30

Bio sam ljutit što nije bilo discipline, rekao je Goluža.

Hrvatska je u trećem kolu očekivano pobijedila Iran. Kauboji su zapravo pregazili momčad koju vodi Slovenac Borut Maček i to sa 19 pogodaka razlike (41:22). Po svemu sudeći, bit će to i najuvjerljivija pobjeda na SP-u u Kataru.

Izbornik Slavko Goluža dao je priliku igračima koji su u drugom planu. Ako se to uopće može kazati, primjerice, za jednog Zlatka Horvata koji je bio i igrač utakmice sa 12 pogodaka.

No, i oni koji zaista jesu u drugom planu, poput Karačića, Sliškovića i Stepančića, pružili su solidnu igru. A da ne govorimo o vrataru Filipu Iviću koji je prikupio 21 obranu.

– Bio sam ljutit što nije bilo discipline. Treba igrati glavom, a ne srcem. U nastavku sam neplanirano posegnuo za dva-tri igrača koji nisu bili u planu. Jedno je igrati za klub, a drugo za reprezentaciju. U klubu se postaje igrač, a u reprezentaciji zvijezda – kazao je Goluža nakon utakmice, no pitamo se je li bilo potrebe za oštrim kritikama nakon tako uvjerljive pobjede.

Istina, neki su griješili više, a neki manje. No, pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Je li Goluža pretjerao, odgovorite nam u anketi ispod članka.

>>Goluža kritičan unatoč uvjerljivoj pobjedi: Ljutit sam što nije bilo discipline

>>Hrvatska pregazila Iran sa plus 19, blistali Horvat, Ivić i rezerve

Komentara 9

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
22:33 19.01.2015.

Svatko tko je gledao utakmicu zna odgovor na to pitanje. Ne može se dogoditi da svjetska velesila u jednom sportu, na jednoj utakmici ima 15 tehničkih, to je nedopustivo, zbog velike opasnosti od ponavljanja istog u težim, opasnijim utakmicama. Netko će se izvlačiti da su to zamjene, ali one moraju biti na istoj razini kao i prva postava, koncentracija na vrhunskoj razini, mirnoća i odlučnost. Iran koji realno nije poznat po uspjesima u rukometu je imao isti broj tehničkih, što nam to govori? No nepošteno je prozvati igrače, jer je u hijerarhiji odgovornosti, prvi trener, stožer, pa onda igrači. Trener je zvao te "pojedince" koji su danas radili neviđene greške, u jednom periodu utakmice se sve pretvorilo u cirkus, gdje ne znaš tko što radi. Također priče za uigravanje su za malu djecu, to se odrađuje na trenizima, a ne prvenstvenoj utakmici. Goluža je odrastao čovjek i vrijeme je da preuzme veliki dio odgovornosti na sebe. Čovjek koji napravi sam 8 tehničkih pogrešaka u jednoj utakmici nema što raditi u reprezentaciji, zamijenit će ga netko tko zna igrati rukomet, tko ima želju i srce. Vrlo jednostavno. Ali kako je i trener došao na tu funkciju, tako se pozivaju i igrači- politika, ali loša politika nažalost.

AU
aussieboy
08:30 20.01.2015.

Bolje pitanje bi bilo da li ste vi novinari pretjerali s kritikom nakon utakmica s Austrijom i Tunizanima. A da to se zove sloboda govora i tiska

DU
Deleted user
06:17 20.01.2015.

Slazem se sa Goluzom, no toliko zuci pred kamerom...., mislim da je kritike ipak trebao ostaviti medju cetiri zida !!! Mozda bi bilo i zavaravanje protivnika da je izjavio da je odusevljen igrom igraca a oprao ih u svlacionici i da to pranje ostane samo medju igracima !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije