Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Javlja se ova opasnost za Dinamo, no klub je spreman na taj scenarij

Slavlje igrača Dinama
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
10.11.2018.
u 10:51

Može se očekivati da će ovaj Dinamo uglavnom kompletan ući u europsko proljeće.

Nepošteno bi bilo na dečke u Dinamu sad stavljati dodatne pritiske, oni su svoj posao, divovski posao, napravili. Jer, ako 49 godina sve zvijezde Maksimira to nisu uspjele, a oni jesu, onda su se upisali u legende i sve što dalje naprave samo je bonus, bonus prije svega za njih, a onda i navijače. No, kakvi smo već mi, nezasitni, sad već gledamo što bi ova momčad mogla napraviti na proljeće.

Dobro, malo su krivi i sami igrači Dinama i trener Bjelica jer su nam potaknuli maštu riječima – možemo otići do kraja, ili povijesne utakmice igrat ćemo na proljeće. No, dečki imaju pravo na optimizam, sami su ga razbudili i sebi i nama. I zapravo su u pravu jer kako ova momčad bude dulje na okupu, trebala bi biti sve bolja. Ovo što su napravili od priprema do tog maglom okupanog četvrtka čudesno je, promijenili su način igre, postali su natjecateljska momčad u kojoj je svaki kotačić važan, ali i dobro uštiman. I što više budu upijali ideje trenera Bjelice i njegovih pomoćnika “specijalaca” za određene dijelove igre, to će biti bolji.

E sad, tu se, kad momčad tako dobro igra, kad ima ovakve rezultate u Europi, javlja opasnost da netko ne pokuca već u zimskom prijelaznom roku i ne ponudi dovoljnu količinu eura za nekoga od plavih, količinu koju bi bilo suludo odbiti. Dinamo ne mora prodavati, pogotovu ne ispod cijene, ali kad se pojavi pravi kupac i ponudi puno novca, teško će se to odbiti. No, koliko znamo, Dinamo je i na to spreman, već se skautiraju igrači koje bi se dovelo ako netko od stožernih ode. Opet se gleda igrače s karakterom i plavi će biti spremni reagirati.

>> Pogledajte i što su dinamovci rekli dan nakon velike pobjede

Ne bude li odlazaka, ne treba očekivati ni puno dolazaka, sam Bjelica rekao je da mu pojačanja ne trebaju. No, ako za Olma netko ponudi 25 milijuna eura, tko bi bio lud da ponudu odbije, Gojak postaje sve zanimljiviji, Livakovića već prate, kao i Šunjića, Ademi je već starosjedilac, iako je potpisao novi ugovor, tko zna... Već su ljetos odbili 6,5 milijuna eura za njega i to im se vratilo ovim rezultatima.

Dakle, može se očekivati da će ovaj Dinamo uglavnom kompletan ući u europsko proljeće. Nakon novih priprema i dodatnog rada, ova momčad može još 20-ak posto više, a već je i sad jako kompetitivna. Dakle, s pravom smo i mi optimisti. Istina je da će puno toga ovisiti o ždrijebu, ali Dinamo nikome neće biti lagano predjelo.

Uz malo sreće, ovaj Dinamo neće igrati samo u veljači, mogao bi dočekati pravo proljeće i zaigrati ponovno u kratkim rukavima, u onima u kojima je krenuo na svoj europski put još u srpnju. Samo neka potraje, baš je lijepo gledati ovakav Dinamo koji je ekspresno prošao skupinu, jedan je od četiri europska kluba koji je u ovom natjecanju ostvario maksimalnih 12 bodova.

Još neka uzme taj jedan pa da u ždrijebu bude nositelj, da si olakša put do tih kratkih rukava i donese nove radosti na one trošne maksimirske tribine. Koje će biti takve do tko zna kada, dok netko ne strada ili dok plavi ne izgube mogućnost igranja na tom stadionu. Grad Zagreb zaslužio je plavo proljeće, ali zaslužio je i normalan stadion.

>> Pogledajte i najavu nove 'Plave devetke'

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
11:11 10.11.2018.

ja sam hajdukovac u trecu generaciju..i cestitam dinamu..s pravom je tu di je..i mislim treba svako pogledati intervju barisica u bujici..jer dok je takvih..dinamo..nema straha..i da ih je vise..hnl..bi izgledala drugacija..samo njegov mali prst..veci je od one gamadi danas..sta vodi ..hajduk.

DU
Deleted user
11:26 10.11.2018.

Stvarno su se ovi VL "sportski" novinari razbahatili pa sada analiziraju, bodre, dižu u nebesa klub koji su sa njegovim igračima, trenerima, vodstvom do jučer pljuvali na najniže moguće načine. Zato mi je još draže vidjeti kako poput indeksovaca poslije SP mijenjaju retoriku i pljuju sami po sebi.

AR
Artukovic
11:18 10.11.2018.

Moram biti iskren i priznati da sam se ugodno iznenadio da je Robert Junaci napisao pozitivan tekst o Dinamu. Hvala ti sto si smogao snage za to....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije