Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljan postignutim

Jasmin Repeša: U znatno boljem smo stanju no lani

01.08.2014., sportska dvorana Vijus, Slavonski Brod - Pripremna kosarkaska utakmica za SP u Spanjolskoj, Hrvatska - Kanada. Jasmin Repesa. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
12.08.2014.
u 10:30

- Mogli smo i dobiti sve te tri utakmice, no nismo išli za tim jer to u ovom trenutku nije presudno

Košarkaškog izbornika Jasmina Repešu pozivom smo zatekli na putu u Dubrovnik, nakon slijetanja čartera reprezentacije iz Paua u Split. Premda nam je rekao da je zadovoljan učinjenim na turniru u Francuskoj, ipak smo osjetili da će i njemu dobro doći trodnevni odmor koji je dao svojim igračima jer njegova je tolerancija na pitanja starog novinarskog poznanika ovaj put bila niža od uobičajene.

Kad smo ga u ime naših čitatelja, koji ne razumiju periodizaciju treninga, priupitali da obrazloži svoju odluku o tri i pol dana odmora usred priprema za SP, srdio se. Mislio je valjda da ga želimo kritizirati, a mi smo ga baš htjeli pohvaliti što osluškuje bilo momčadi i potrebe igrača nakon žestokog prvog dijela priprema.

- Zar sam im trebao dati samo jedan dan? Da odu kućama i da se odmah vrate?

Nikoga ne silim da ostane

Druga točka prijepora bila je inzistiranje Ace Petrovića da se Jaskov pomoćnik Slaven Rimac vrati u klub u kojem se vodi žestoka borba za preživljavanje. Kaže da smo objavom toga naškodili ugođaju u reprezentaciji.

- Ja nikoga ne silim da bude u reprezentaciji, to je pitanje dobre volje. Slaven se danas može vratiti u Cibonu, to je njegova odluka. Ako imaju bilo kakvu dvojbu o tomu onda je bolje da bude u klubu, on ipak tamo zarađuje svoj kruh.

Srećom, čini se da sve ide prema tome da Rimac ostane tesati zanat uz Repešu (od toga bi i klub mogao imati koristi), što nije slučaj s trećim razigravačem Rokom Stipčevićem, koji od jučer više nije uz našu najbolju vrstu. S obzirom na to da momčad sada čini 14 igrača, kada će izbornik povući sljedeći rez?

- Sada smo na 14 igrača, do Svjetskog prvenstva je 18 dana i prerano je za dodatne rezove.

Nekako smo uvjereni da među ta dva igrača neće biti najmlađi reprezentativac Hezonja. Dečko je oduševio svoje starije suigrače.

- Njegova energija i volja su neosporni, vuče ga jaka želja, no u klubu nije dovoljno igrao pa je obveza svih nas da ga razigramo.

Bez obzira na to što nije u svakom trenutku izgledao savršenom zamjenom za Didija Drapera, Oliver Lafayette je zadovoljio izbornika.

- On je igrao najviše od svih jer smo morali dozirati Ukića. Svaki je trening odradio maksimalno i kapa dolje.

Rudež namjestio ruku

Dobitak turnira u Francuskoj je i to što je Rudež vratio svoj šuterski rang.

- Njegova glavna kvaliteta jest šut i na ostatku momčadi je da ga pronađu u najboljim pozicijama.

Uz eliminacije pogrešaka u obrani, uz poboljšanje ofenzivnog i defenzivnog trčanja, napad na postavljenu obranu je nešto na čemu će izbornik inzistirati.

- To mora i može biti puno bolje, no sada nije niti realno jer su četiri igrača prije Paua s momčadi imali samo jedan trening punom snagom. Cilj je bio njih uklopiti u momčad, a ne ganjati rezultat. Mogli smo mi i dobiti sve tri utakmice, no to u ovom trenutku nije presudno. Uostalom, u puno boljem smo stanju nego u isto vrijeme prošle godine.

U kakvom su stanju naknadno priključeni Bogdanović, Tomić, Žorić i Ukić?

- Solidni su, a imamo još 18 dana da budemo u stanju u kojem želimo biti.

Pribojava li se Repeša da neće stići uglancati formu?

- Ne, ne pribojavam se. Tri preostale utakmice za to će biti dovoljne.

>>Šarić i Hezonja vodili Hrvatsku do pobjede nad Grčkom

>>Hrvatska na nevjerojatan način ispustila pobjedu nad Srbijom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije