Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale ABA lige

'Protiv Crvene zvezde će nam trebati više bezobrazluka'

Cedevita
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/2
25.04.2015.
u 15:29

'Ne bi bilo u redu zadovoljiti se finalom ABA lige i zato će ovo biti ispit mojih igrača.'

Košarkaši Cedevite vratili su se u četvrtak u Zagreb nakon što su pobijedili u podgoričkoj majstorici, a potom već u petak otputovali u Beograd. A ondje večeras u Pioniru (21 sat) igraju prvi finalni dvoboj ABA lige s favoriziranom Crvenom zvezdom. Zašto nisu otputovali odmah iz Podgorice u Beograd, objasnio je direktor Krešo Novosel:

– Takve avionske karte trebali smo platiti unaprijed, još dok nismo znali da će se igrati peta polufinalna utakmica, uz opasnost da ostanemo bez 30-ak tisuća kuna ako se ne plasiramo u finale.

Ne podcjenjujte nas!

U klubu s Velesajma ponašaju se racionalno pa makar to, kao u ovom slučaju, išlo na štetu momčadi koja se autobusom vozila od Podgorice do Dubrovnika, a potom i od Zagreba do Beograda. Sve to, baš kao i činjenica da su polufinalnu seriju završili tri dana prije, daje prednost Zvezdi koja je i nominalno jaču momčad.

– Tjelesno su moćan sastav slagan za Euroligu. Oni su atleti, čvrsti i snažni, protiv kojih možeš ući u velike probleme – kaže trener Cedevite Jasmin Repeša. Osim toga što trener ističe, zvezdaši imaju i individualce kakve Cedevita nema, a to su Amerikanci te 222 cm visoki centar Boban Marjanović.

– Istina je da Williams može sam napraviti razliku na terenu, kao što je to učinio protiv Partizana sa 17 uzastopnih koševa, no nemojte podcjenjivati naše igrače. Mi ne možemo drugačije nego timski, a osim toga, nedostaje nam više bezobrazluka odnosno sportske drskosti premda smo i taj segment popravili kod velikog broja igrača.

Ne bi li sada, kada je ostvaren glavni cilj sezone (plasman u Euroligu), Cedevita trebala biti rasterećeni finalist?

– U takvim ambijentima kao što je u Pioniru nije jednostavno igrati i teško je ondje biti relaksiran. Isto tako, mi se ne smijemo zadovoljiti plasmanom u finale, to ne bi bilo u redu. Štoviše, ovaj finale treba gledati kao pravi izlog za svakog od mojih igrača, kao još jedan ispit karaktera.

A da će biti u beogradskom izlogu, Roko Ukić vjerovao je i kod 0–2 protiv Budućnosti.

– Posljednje dvije godine ispadao sam u četvrtfinalima Eurolige sa 2–3, a ovo mi je prvi put u karijeri da sam okrenuo 0–2 u doigravanju. I u ta dva poraza mi smo osjetili da imamo unutarnje rezerve i da smo bolja momčad koja za prolaz u finale čak ni ne mora igrati na gornjoj granici mogućnosti.

Veterani se dižu u formi

On i Marko Tomas uspijevali su se tempirati i dižu se u formi.

– To su neke prednosti koje idu s godinama, ali s njima ide i gubljenje brzine odnosno sporije oporavljanje.

U Podgorici je rutinerski odigrao i Miro Bilan kojeg čekaju okršaji s Marjanovićem i Zirbesom.

– Mi nemamo takve individualce, ali imamo širinu i svaki put kada netko zakaže netko drugi može iskočiti. Vjerujem da pritisak u Pioniru u ovoj seriji neće igrati ulogu. Uostalom, dok igraš, ti to ne osjetiš, osim možda u nekim stankama kao što su izvođenje auta ili slobodnog bacanja – istaknuo je Bilan.

Kapacitet dvorane Pionir je 6000 od kojih će čak 4500 mjesta biti ispunjeno s Zvezdinim sezonskim ulaznicama.

>>Ostat ćemo na budžetu od 1,5 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije