Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT JARNI Borac iz Davora prvi izbor

Jarni: Ivica Olić je na meti i najvećima

08.12.2008.
u 21:52

Iako je zaključio nogometnu karijeru, Robert Jarni nije otišao iz nogometa. Velike je terene zamijenio malima, no čini se da godine na njega ne djeluju. I dalje ga se može vidjeti kako šprinta, zabija i asistira u dresu Brodosplita inženjeringa, čiji je i kapetan, u Večernji 1. malonogometnoj ligi. S njime smo i razgovarali nakon jedne utakmice u kojoj je njegova momčad, naravno, pobijedila.

Jako cijenjen igrač
Mislio se Jarni koga staviti na prvo mjesto svoje ljestvice, kandidata je mnogo. Ipak, odlučio se za bespoštednog borca iz Davora.

– Ivica Olić je zaista sjajan u posljednje vrijeme, izvrstan u Hamburgu, jednako kao i u reprezentaciji. Pa dovoljno je samo vidjeti koliko se velikih europskih klubova interesira za njega, svaki dan čitamo o novoj mogućoj Ivičinoj destinaciji. I to je jako znakovito, pokazuje da je Olić jako cijenjen igrač – ističe Robert Jarni.

Odmah je Jarniju na pamet pao dvojac koji je iz Dinama otišao u Englesku i ondje se razigrao, Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Ispred potonjeg ipak je ugurao Šimunića, stopera koji se dokazao u Bundesligi i reprezentaciji. A potom je Jarni uskliknuo:

– Pa zaboravio sam Srnu! Treba njega tu staviti, na treće mjesto, a ostale pomaknuti dolje. Srna je još mlad, a već je toliko dugo u reprezentaciji. Daje sve od sebe u svakoj utakmici, ponavlja prodore po desnom krilu, a nikada nije imao neku težu ozljedu, pravi je profesionalac – govorio je Jarni o Srni.

Dobro kod Jarnija kotira i Olićev suigrač Mladen Petrić te neuništiva braća Kovač. Nije zaboravio ni Danijela Pranjića, koji ipak igra u manje atraktivnoj nizozemskoj ligi.

– Ali i ondje reda dobre nastupe u dresu Heerenveena, postiže dosta golova iako je vezni igrač, a usto i asistira. Uspio je izboriti mjesto u reprezentaciji, a često se spominje i njegov mogući odlazak u neki veći klub. Niko Kranjčar je u posljednje vrijeme bio ozlijeđen, no prije toga bio je jako dobar, jedan je od glavnih igrača svoga Portsmoutha – govori Jarni.

Radom do vrha
U Hrvatskoj uvijek ima mnogo talenata, tu je Marin Tomasov koji dolazi u Hajduk, a bijeli imaju veliki potencijal i u Mariju Tičinoviću. U Dinamu su Badelj i Lovren.

– Svi oni moraju raditi kako bi iz talentiranih mladića izrasli u prave nogometaše – ističe Robert Jarni, koji bi im mogao biti uzor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije