Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina D

Jarni: Česi su slični nama, mogli bi namučiti Španjolce koji su u padu

Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
13.06.2016.
u 11:00

– Općenito gledano, Španjolska je dosta pala, nije to više ona reprezentacija koja se dvaput zaredom okitila naslovom europskog prvaka, koja je osvojila sve što se može – veli Robert Jarni

Što Hrvatsku čeka u još dvije preostale utakmice u skupini, pokazat će nam sraz Španjolske i Češke. Španjolska nikome, pa ni nama nije nepoznanica, njene igrače svi gledamo tijekom godine u njihovim velikim klubovima.

Izgubili su moć

A i reprezentacije nije nekakva nepoznanica, uostalom, Španjolci brane dva uzastopna naslova europskih prvaka. Doduše, u međuvremenu im se dogodio debakl na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, sa samo tri boda u skupini, nisu dočekali nokaut fazu SP-a.

– Općenito gledano, Španjolska je dosta pala, nije to više ona reprezentacija koja se dvaput zaredom okitila naslovom europskog prvaka, koja je osvojila sve što se može – veli Robert Jarni koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo upravo u Španjolskoj, u Betisu, Real Madridu i Las Palmasu.

Koliko mogu, pokazat će susret sa Česima, i oni će na travnjak, baš kao i jučer Hrvatska, u ranom terminu od 15 sati.

– Španjolska je izgubila moć koju je imala, koju je jako dugo pokazivala. Neki igrači ipak polako odlaze, nekih više nema, a dio ih je ušao u ozbiljne godine kada je teško biti moćan. A nije dvojba da je tim igračima, doduše, kao i našim zvijezdama, sezona bila izuzetno duga, teška, čak iscrpljujuća. A za igrače koji su u godinama to je samo dodatna, otegotna okolnost – objasnio je Robert Jarni.

U prilog Jarnijevoj tvrdnji da Vicente del Bosque ima problema govori i utakmica njegove vrste protiv Gruzije (1:0) u posljednjoj provjernoj utakmici iako su igrali u gotovo najjačem sastavu.

– Mislim da bi Španjolci mogli imati problema i s Česima i s nama. Zapravo smo slični, i Česi, kao i mi, volimo igrati, nadigravati se. To nam je dio mentaliteta, iako mislim da smo u tome jači od Čeha. Vidjet ćemo kako će danas funkcionirati obrana Španjolaca, mislim da je njihova defenzivna igra naša prilika – zaključio je Jarni.

Česi: Imamo recept za furiju

– Ključ će biti u našoj defenzivnoj igri, obranu moraju igrati svi, počev od napadača, sve drugo bilo bi smrtonosno po nas. Španjolci mogu kazniti svaki krivi pokret, korak. Dobro se sjećam dviju utakmica s njima 2011. (Španjolska pobijedila 2:0 i 2:1, napa.a), potpuno su me mentalno iscrpili, toliko su iziskivali koncentracije. I uza sav naš trud tada nismo uspjeli. No, možda imamo recept za danas – kazao je češki stoper Tomaž Sivok.

>>Modrić: Sad ili nikad, idemo po veliki rezultat na Euru

>>Ante Čačić: S ovakvim Lukom izgledamo moćno, prodorno...

>>Slišković kladiteljima: Belgija i Italija će remizirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije