Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Eura

Jarni: Andrea Pirlo je kralj, maestralno vodi Italiju

'Italy's Andrea Pirlo celebrates after scoring a goal against Croatia during their Group C Euro 2012 soccer match at the ctiy stadium in Poznan June 14, 2012.     REUTERS/Tony Gentile (POLAND  - Tags
Reuters/Pixsell
01.07.2012.
u 11:32

- Ova je Italija posve trenerova, on ima viziju i svoje shvaćanje igre s lakoćom prenosi na igrače - tvrdi bivši reprezentativac.

Veliki finale u Kijevu Španjolska – Italija budi emocije. Robert Jarni inozemnu karijeru proveo je i na Apeninima i Pirenejima, među ostalim, igrao je i za Real i za Juventus.

– Teško mi je reći za koga ću navijati. Sviđa mi se Italija, njen način igre – kaže Jarni.

Bez obzira na to što se za finale uvijek kaže kako nema umora, minimalnu prednost daje Španjolskoj.

– Italija se više potrošila nego Španjolska, nije zanemariv taj dan odmora više što ga imaju Xavi i društvo. Španjolska igra od noge do noge, Italija se više troši u obrani. Istina, igra Španjolske pomalo prelazi u dosadu, kao da ne traže gol, već drže loptu, a Talijani su atraktivniji. No, Del Bosqueova ideja donijela je plod, pa je Španjolska u finalu, znači da izbornik nije pogriješio – smatra Jarni.

Jednog igrača posebno je izdvojio, po Jarniju on je najbolji igrač Eura.

Španjolska generacija

Pirlo igra vrhunski. Nije nametljiv, na trenutke ga se ne primjećuje u igri, ali maestralno vodi Italiju. Sve bitno polazi od njega – kazao je Jarni i dodao:

- Cesare Prandelli napravio je odličan posao, složio momčad od igrača koji mu odgovaraju. Ova je Italija posve trenerova, on ima viziju i svoje shvaćanje igre s lakoćom prenosi na igrače.

Fredi Fiorentini, dopredsjednik Europskog udruženja trenera, i sin mu Bruno pomno su analizirali prvu utakmicu, u skupini.

– Tko odnese prevagu u sredini terena, taj će postati prvak Europe. Pirlo, De Rossi i Marchisio protiv Xavija, Xabi Alonsa i Inieste. U prvoj je utakmici Xabi Alonso imao najviše dodavanja prema Iniesti, on se i u fazi obrane nameće kao ključni igrač Španjolske. Odnosno u tom trokutu španjolske igre važnu ulogu ima i Busquets, s kojim Xavi najviše surađuje. Zanimljivo, Xavi je prema Iniesti uputio najmanje lopti, tek šest. Više ih je poslao Busquetsu (15), Albi (10), Xabi Alonsu (11), Fabregasu (14) i Silvi (8). S druge strane, Iniesta je imao najviše napadačkih akcija na polovici Italije, čak 50 – objašnjavanju Fiorentinijevi.

Iniesta nije izgubio loptu

Izbacili su podatak da Iniesta u drugom poluvremenu nije izgubio nijednu loptu, da nije dobio nijedan zračni duel, ali da je imao samo tri izgubljena duela. Xavi, pak, nije imao nijedan udarac na gol, ali je sudjelovao u 130 akcija Španjolske. S druge strane, od Pirla polazi sve, u sredini terena započeo je 41 akciju Italije, a prvoj utakmici najviše je surađivao s De Rossijem, koji ja tada igrao u zadnjoj liniji. Iz statistike s prve utakmice vidljivo je, pokazuju Fiorentinijevi, da je glavni igrač Italije Balotelli, koji traži duel, kojeg Španjolci stišću. Za 56 minuta, koliko je bio u terenu, Balotelli je imao čak 19 duela. Bolji od njega tek je Xabi Alonso, koji je imao 20 duela, ali za svih 90 minuta.

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:19 01.07.2012.

Usporedite igru Pirla i Modrica. No ne krivim ja Modrica ,nego Bilica, koji je postavio sastav tako da Modric nikad ne moze doci do izrazaja

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
19:26 01.07.2012.

Ako su tako jako dobri kako niko osim Balotelija ne moze dati gol. Istina je da igraju dobro, ali su imali i debele srece.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:34 01.07.2012.

01.07.2012. u 16:19h Marsijanac. je napisao/la: ------- A da sad usporedimo Pirla i Modrica ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije