Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Janowicz ključni igrač Poljaka, a Čilić je s njim igrao jednom i izgubio

Marin Čilić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.04.2014.
u 12:00

- Nadao sam se takvom ždrijebu i barem nam je to za sada išlo naruku. Ima Borna šansu u svom meču, ali bolje je kad se povede s 1:0, pa drugi igrač suparničke momčadi osjeća veći pritisak

Poljski tenisači nikad nisu igrali u Svjetskoj skupini Davisova kupa i učinit će sve da iskoriste trenutačnu kvalitetu i napokon uđu u probrano društvo. Ne bismo imali ništa protiv da ih put ne vodi preko hrvatske reprezentacije s kojom će se od petka do nedjelje u Varšavi sučeliti u drugom kolu Euroafričke zone. Jučerašnji ždrijeb odredio je da se u petak u 16 sati prvo sučele naš prvi reket Marin Čilić (26. na ATP listi) i poljski drugi Michal Przysiezny (73.), a potom obrnuto, naš drugi igrač Borna Ćorić (295.) i najbolji Poljak Jerzy Janowicz (21.).

Ždrijeb nam ide naruku

- Nadao sam se takvom ždrijebu i barem nam je to za sada išlo naruku. Ima Borna šansu u svom meču, ali bolje je kad se povede s 1:0, pa drugi igrač suparničke momčadi osjeća veći pritisak. No, ključno je osvojiti tri boda, to se na kraju broji - kazao je naš izbornik Željko Krajan, zadovoljan kako se razvija situacija s Ćorićevim žuljem na nozi.

- Sve je u redu, trenira punim intenzitetom.

Izbornik od Marina Čilića očekuje dva boda u pojedinačnim susretima. Kako se naš prvi reket nosi s tim pritiskom?

- I inače je u ovom natjecanju uz igranje vezana obveza više, jer ne igrate samo za sebe nego i za svoju zemlju i suigrače. To je poseban izazov. Mi smo, drugim riječima, u Varšavu došli pobijediti kao momčad, a ne kao pojedinci. Mislim da sam svih ovih godina pokazao da u takvim situacijama mogu igrati dobro i vjerujem da se po tom pitanju ništa neće promijeniti ni ovaj vikend - naglasio je Marin.

S Janowiczem se jednom sučelio i izgubio, u Parizu 2012., dok se s Przysieznyjem dosad nije sastajao. O prvom suparniku kaže:

Borna ne gleda ATP listu

- I nisam ga previše gledao. Znam da voli igrati na brzim podlogama, a jedne godine (2010. - nap. a.) u Wimbledonu je pobijedio i Ivana Ljubičića. Ima odličan servis i forhend i morat ću s njim biti oprezan i nikako ga ne podcijeniti. Opet, moram uvažavati i sebe i zato želim ući u meč vrlo agresivno, biti taj koji vodi igru - napomenuo je naš najbolji tenisač.

Borna ističe:

- Ako ćemo gledati ATP listu, ja i nemam baš velike izglede. No, nikad ne ulazim u meč misleći da ću izgubiti Zna se tko je Janowicz, pogotovu kad se igra na ovako brzoj podlozi, no ako se pojavi i najmanja šansa nastojat ću je iskoristiti.

>> Krajan: Čilić je favorit u oba pojedinačna meča

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije