Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJA NA SVIJETU Znam da mogu još bolje

Janković: Želim dominirati svjetskim tenisom

12.11.2008.
u 13:06

Jelena Janković na završnom turniru sezone u Dohi nije uspjela doći do kraja. U polufinalu ju je zaustavila Venus Williams. Ipak, srbijanska tenisačica ima dobrih razloga da bude zadovoljna sezonom koja je iza nje. U novu će sezonu sa 4710 bodova ući kao prva tenisačica svijeta.

- Smatram da je sam zaslužila da budem prva na svijetu jer sam stigla do finala US Opena i osvojila tri turnira. Prvi sam put u sezoni bila zdrava i to mi je dalo motiv da završim godinu na prvom mjestu - rekla je Janković.

Svjesna je činjenice da je mnogo teže braniti nego osvajati pa će odmor biti kratak, a pripreme za sezonu će započeti već krajem studenog.

- Prošle sezone krenula sam kasno s treninzima, tek sedam dana prije Australian Opena. Za sljedeću sezonu pripreme počinju već 25. studenog. Očekujem velike rezultate sljedeće sezone, slabosti moram pretvoriti u vrline i moram biti maksimalno fizički spremna - dodala je prva tenisačica svijeta.

Čeka se Grand slam naslov
Ipak, još uvijek čeka prvi naslov na Grand slam turnirima. Nakon Budimpešte 2004. godine, ove je sezone slavila u Aucklandu, Charlestonu i Rimu, a zanimljivo je da su protivnice u sva tri finala bile Ruskinje.

- Cilj u 2009. godini je osvojiti Grand slam, ali ne samo jedan, ja želim sva četiri. Imam igru za sve podloge i mislim da mogu to ostvariti - rekla je Janković.

Jeleni su tek 23 godine. Sama je svjesna da najbolje godine za nju tek slijede.

- Smatram da nisam još dostigla vrhunac, pogotovo što se tiče fizičke pripremljenosti. Imam još prostora za napredak. Želim dominirati svjetskim tenisom - rekla je.

Dobila i film
O prvoj tenisačica svijeta snimljen je dokumentarni film "Jelenin svijet". Redateljica filma Tanja Brzaković najavila je da počinje izradu engleske inačice filma.

Sve su to razlozi zbog kojih Jelena ima razloga uživati u životu.

- Ne vrijede sve titule, prva mjesta, grand slamovi, novac i slava ništa, ako nisi sretan i zadovoljan sobom, a ja to jesam i zato kažem da mi se sav trud isplatio - zaključila je Janković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije