Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPUST U GARMISCHU

Janka pobjedom izbio na vrh, Ivica odličan deseti!

Ivica Kostelić
AFP
10.03.2010.
u 10:39

Za pobjednikom Jankom Ivica je zaostao 63 stotinke, što je sjajna najava SP-a 2011. godine koji će se održati na istim stazama.

U posljednjem spustu sezone Ivica Kostelić izborio je treći najbolji plasman u karijeri. Prvi dan završnice Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu Ivica je u skijaškoj formuli jedan bio deseti.

– Zadovoljan sam vožnjom, još više zaostatkom, jer su me od pobjednika Janke dijelile samo 63 stotinke. Odgovarala mi je staza koja je, zbog dugačkog ravnog dijela, bila borba materijala i kvalitete skijaša. Za razliku od treninga spusta, sada sam pogodio sve linije. Drago mi je da sam skinuo vrijedne skalpove, iza mene su ostali neki specijalisti pa i olimpijski pobjednik Defago, što mi je posebno zadovoljstvo – kazao je Ivica.

Zahvaljujući pobjedi Švicarac Carlo Janka poveo je u ukupnom poretku Svjetskog kupa i uoči današnjeg superveleslaloma (9.15) ima 54 boda više od Benjamina Raicha koji je propustio spust kako bi osvojio što više bodova u preostale tri discipline. Našeg najboljeg skijaša ne zanima puno borba za bodove u ukupnom poretku.

– Treći Cuche odmakao mi je više od 200 bodova, pa bi pobjeda samo u slalomu bila nedovoljna. Na kraju bih bio zadovoljan da budem peti – skroman je u željama Kostelić.

 

Svjetski kup, skijaši, spust, Garmisch Partenkirchen:

1. Carlo Janka (Švi) 1:58.45

2. Mario Scheiber (Aut) +0.02

3. Erik Guay (Kan) +0.07

4. Patrick Kueng (Švi) +0.07

5. Hans Grugger (Aut) +0.11...

10. Ivica Kostelić (Hrv) +0.63

Ukupni poredak Svjetskog kupa, spust:

1. Didier Cuche (Švi) 528 bodova

2. Carlo Janka (Švi) 448

3. Werner Heel (Ita) 292...

25. Ivica Kostelić (Hrv) 86...

Ukupni poredak Svjetskog kupa:

1. Carlo Janka (Švi) 1073 boda

2. Benjamin Raich (Aut) 1019

3. Didier Cuche (Švi) 878

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 823

5. Marcel Hirscher (Aut) 675

6. Ivica Kostelić (Hrv) 644...

35. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 199...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije