Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI U ATENI

Janjanin: Sve je bilo režirano...

'Greek riot police watch a fire set by a petrol bomb as they clash with Panathinaikos supporters during a Greek Super League football game against Olympiakos in Athens on March 18, 2012.   AFP PHOTO/
Foto: 'ARIS MESSINIS'
1/5
20.03.2012.
u 08:04

Zbog divljanja huligana prekinut grčki derbi Panathinaikos – Olympiakos. Huligani su bakljama i Molotovljevim koktelima napali policiju

Najveći hrvatski derbi Dinamo – Hajduk u subotu je dva puta bio prekidan, ali je sudac Ivan Bebek ipak uspio završiti utakmicu. No, njegov grčki kolega, Tassos Kakos, morao je u nedjelju prekinuti najveći grčki derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa u 82. minuti, pri rezultatu 1:0 za goste zbog divljanja navijača Panathinaikosa. Na ovoj je utakmici bio i bivši dinamovac Rajko Janjanin:

– Bilo je strašno! Napustio sam stadion u poluvremenu kad su počeli prvi neredi. I to iz čistog mira, baš nikakvog povoda nije bilo. Niti je sudac oštetio PAO, ma utakmica je bila loša, spora, teško gledljiva, praktično dosadna. I dok su igrači bili na odmoru u svlačionicama, odjednom su huligani počeli bacati Molotovljeve koktele i baklje na policiju, sve je trajalo 45 minuta i onda se smirilo – rekao je Janjanin i nastavio:

– Počelo je drugo poluvrijeme i Olympiakos je poveo već u 51. minuti. I sljedećih je pola sata bilo mirno, a onda je u 82. minuti opet počelo divljanje huligana i sukobi s policijom. I tada je sudac prekinuo utakmicu, nakon što su baklje poletjele prema policiji i fotoreporterima – veli Janjanin.

Epilog? čak 77 uhićenih huligana, 57 ih je ozlijeđeno, kao i devet policajaca, od tog dvojica teško. Te su nesretnike huligani odvojili na jednom dijelu tribine i \"iscipelarili\" ih!

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije