Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Janica Kostelić ulazi u politiku: Dajte mi podršku da vratim sportu što mi je dao!

janica
Foto: Goran Mehkek/PIXSELL
1/6
25.04.2016.
u 23:25

Otkad je formirana nova Vlada mjesto doministra za sport bilo je upražnjeno, a u medijima se spominjalo više imena istaknutih sportaša.

U mislima vladajućih, ponajprije kod dopredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i resornog ministra Predraga Šustara, rodila se senzacionalna ideja da se za doministra sporta ne izabere nitko od muških sportskih legendi poput Rađe i Šimenca ili iskusnih sportskih dužnosnika (Krajač, Družak, Žaja) pa tako ne niti sveučilišni profesor Čustonja već da se na to mjesto ustoliči dužnosnički apsolutno neiskusna 33-godišnja skijaška legenda Janica Kostelić.

- Ovo je veliko iznenađenje jer ja sam čuo da se spominje dosta imena, ali ne i njeno - uskliknuo je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i dodao:

- Iznenađenje je tim veće jer se Janica nikad nije htjela u ništa dužnosnički uključiti, osim u aktivnosti vezane uz sljemensku utrku Svjetskog kupa. Mi smo joj svojedobno nudili da bude dopredsjednica HOO-a, no ona to nije htjela.

No, čini se da je Janica u tim svojim stavovima napravila veliki zaokret pa je sinoć poručila:

- Prihvatila sam ovaj posao jer nakon sportske karijere želim i na druge načine doprinijeti sportu u Hrvatskoj, pogotovo u aspektu sporta i mladih.... Mnogi su me posljednjih godina pitali zašto se ne uključim u sport na još neki način i ne prenesem svoje iskustvo. Nadam se da ću u svojim nastojanjima u novoj ulozi imati široku podršku i da ću dobiti priliku vratiti sportu i Hrvatskoj ono što su sport i Hrvatska dali i učinili za mene.

Za reakciju smo zamoljeli i članove njene obitelji u kojoj ju već zezaju da je "gospođa ministarka", a prvi nam se javio brat Ivica koji je na pripremama u Daruvarskim toplicama i koji sve to nije doživio kao neki novi trijumf naše najtrofejnije sportske obitelji.

- Janica je dugo razmišljala da li će prihvatiti tu ponudu jer je to sasvim novi teren za nju. No, ona je naučena na ozbiljan rad i sama mi kaže da vjeruje da može pokrenuti stvari. Ni kod njena oca Ante nije bilo nekog posebnog oduševljenja:

- Ne znam što bih vam rekao, no znam da ju smeta da se maše samo parolama i da je je opsjednuta time da se sport za mlade što bolje organizira. Ona je jako marljiva i inteligentna i sigurno će se za to založiti. Očito je da su Janicu izabrali jer je veliko sportsko ime. A to je vjerojatno i bila intencija ministrova prijedloga kojeg još ovog tjedna treba potvrditi Vlada - izabrati nekoga protiv koga će rijetko tko dići glas.

Jer, Janica je najveća sportašica koju smo ikad imali i njena je karizma neosporna. A i veća je i od one bivšeg NBA igrača Dina Rađe koji je u jednom trenutku također bio kandidat za to mjesto pa kaže:

- Moram priznati da sam iznenađen jer znam koja su se sve imena spominjala. Ja sam u jednom trenutku odustao od daljnje priče jer sam shvatio da stvari ne idu onako kako sam mislio da bi trebale ići, no Janici želim puno sreće jer će joj itekako trebati u ovim okolnostima.

Komentara 75

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
23:32 25.04.2016.

Ako bude upola uspjesna kao na snijegu biti ce super, sretno

OX
oxymoron
23:59 25.04.2016.

Janici zelim svu srecu ovoga svijeta.

Avatar links
links
08:38 26.04.2016.

pa mislim simpatična si... ali nisi ti za to, izblamirati ćeš se, vjerojatno je ovo ambicija od starog...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije