Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna tajnica za sport

Janica opet pokazala da je skromna iako su Kostelići napravili nevjerojatne stvari

12.02.2018.
u 08:54

– Držim da naše uspjehe ne bi trebalo odmicati od ostalih uspjeha hrvatskih sportaša – rekla je Janica

Najtrofejnija olimpijka u alpskom skijanju svih vremena na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu zadržala se samo tri dana. Janica Kostelić odgledala je svečanost otvaranja Igara i vraća se Hrvatsku pa tako neće na licu mjesta pratiti pokušaje Mikaele Shiffrin da ponovi berbu medalja kakvu je imala hrvatska skijašica u Salt Lake Cityju 2002. godine.
Odlazeći iz Južne Koreje, Janica je kazala:

Sve je bazirano na fair-playu

– Uvijek je lijepo biti dio olimpijske priče, ma i kada više nisi natjecatelj. Ovdje svi govore istim jezikom i svi se dobro razumiju. Bez obzira na to što postoji sportsko rivalstvo, sve je ipak bazirano na fair-playu.


Janica je danas državna tajnica za sport pa kao takva i nema toliko prostora za boravak na Igrama. Za organizaciju ovih Igara nema nikakvih primjedbi, baš kao i za sve one na kojima je sudjelovala od 1998. do 2006.


– Svaka od tih zemalja ima svoje kulturološke specifičnosti i mi sportaši tome se trebamo prilagoditi. Bez obzira na to što postoje standardi organiziranja igara, razlike postoje, no treba i poštovati kulturu naroda domaćina. Što se mene tiče, sve te Igre bile su organizirane na visokoj razini.


S obzirom na to da je u pripremi i tijekom ovih Igara došlo do političkog zbližavanja Južne i Sjeverne Koreje, što Janica kaže na moć olimpizma.

Želi kvalitetan sportski muzej

– Sport je jezik koji svi u svijetu govore. Ima moć približavanja, no ovo s Korejama prekompleksna je situacija da bih se ja usudila govoriti je li to nešto samo privremeno ili je to početak nekog procesa. Bilo kako bilo, i ovo veseli jer lijepo je spojiti neke stvari koje su prije bile nespojive.


No zato bi svi trofeji Kostelića (Janica i Ivica imaju zajedno čak 10 olimpijskih medalja i osam sa svjetskih prvenstava) i njihova nevjerojatna priča bili jako spojivi u sportski muzej posvećen toj najvećoj sportskoj priči u Hrvatskoj ikad ispričanoj. Hoće li obitelj Kostelić krenuti tim putem?


– Ne, nismo o tome uopće nikada razmišljali. Za sada je odgovor “ne”. Držim da naše uspjehe ne bi trebalo odmicati od ostalih uspjeha hrvatskih sportaša. Štoviše, mi smo mala zemlja s puno sportskih uspjeha i ja bih prvenstveno voljela da imamo kvalitetan muzej sporta. Na tome se radi i vjerujem da će to biti posjećeno mjesto – kazala je Janica.

Komentara 9

VE
verica2
10:40 12.02.2018.

Janici svaka čast!

IB
ibiza
09:27 12.02.2018.

to je nasa hrvatska ,solidarna drzava.

GR
grodar
10:29 12.02.2018.

Ma sta su oni napravili? Nista nista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije