Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKO-SLOVENSKI DVOBOJ

Janica i Gips još dvoje, Ivica vodi protiv Slovenaca

Ivica Kostelić
Reuters
11.04.2010.
u 08:40

Najstariji natjecatelj koji će u dvoboju protiv Celjana braniti plave boje je 80-godišnji Zagrepčanin Stanislav Markulin.

Ivica Kostelić predvodi zagrebačku reprezentaciju na nedjeljnom 75. dvoboju Zagreb – Celje, a plave boje na Sljemenu će vjerojatno braniti i njegova sestra Janica, a tata Ante još se premišlja. Uz grah i pečenog odojka, skijaši dva grada druže se od davne 1935. godine, kada su Zagrepčani na Rogli izazvali susjede.

– Ma nema govora o bezbrižnom druženju, to je ozbiljan dvoboj, ide se do zadnje kapi znoja. Stariji natjecatelji se ovih dana skrivaju u Innerkremsu, treniraju za nastup – prepričava predsjednik Zagrebačkog skijaškog saveza Darivoj Repač.

Ante Kostelić, stručnjak koji postavlja veleslalomsku stazu, još razmišlja o tome hoće li nastupiti.

– Ne voli gubiti, u opasnoj je grupi, a i staza je njegova – šali se predsjednik Repač.

Ukupno na Crveni spust stiže više od 200 natjecatelja od šest do 80 godina, natječe se u 19 kategorija, a pobjednik je grad s više pobjeda. Vrijeme malo otežava stvar, snijeg je pokrio tek nekoliko stotina metara staze. Pravo nastupa imaju samo Zagrepčani, pa tako neće biti Nike, Ane... Slovence predvode reprezentativac Bernard Vajdič i bivši Ivičin trener Vicencij Jovan.

– Svi su dobrodošli, neka dođu navijati za naše, a mogu i za Slovence – dodao je prvi čovjek zagrebačkih skijaša. Najstariji zagrebački natjecatelj je 80-godišnji Stanislav Markulin, koji svake godine najavi kako mu je to zadnji put, ali se uvijek u punoj opremi pojavi na startu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije