Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgubio 6,5 mil. kuna

Andabak prodao Mamiću skoro sve dionice Hajduka koje je imao

Jako Andabak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
04.09.2015.
u 20:41

Nadzorni odbor DAB-a na čelu s ministrom Borisom Lalovcem odbio je Mamićevu ponudu od 196 kuna po dionici, no Jako Andabak se nagodio na 250 kuna po dionici.

Jako Andabak potvrdio je prodaju većine dionica Hajduka Tomislavu Mamiću iz, kako kaže, sentimentalnih razloga.

- Zadržao sam za sebe i obitelj tek dvije tisuće dionica koje nominalno vrijede milijun kuna - rekao je za 24sata do danas najkrupniji pojedinačni dioničar Hajduka Jako Andabak.

Ponuda vlasnika trgovačkog lanca Tommy, splitskog poduzetnika Tomislava Mamića, da od države otkupi 9,82 posto dionica Hajduka u vlasništvu Državne agencije za sanaciju banaka (DAB), nije bila jedina.

Nadzorni odbor DAB-a na čelu s ministrom Borisom Lalovcem odbio je Mamićevu ponudu od 196 kuna po dionici, no Jako Andabak se nagodio na 250 kuna po dionici pa je Mamiću prodao 26.000 od 28.000 dionica, koliko je imao u vlasništvu.

Slične ponude navodno su prihvatili i još neki dioničari Hajduka, poput Josipa Rimca, čelnika Dalekovoda...

- Gospodin Mamić ponudio mi je 50 posto nominalne vrijednosti dionica. Ponudu sam prihvatio i prodao mu 26.000 dionica po 250 kuna - otkrio je Andabak, koji je na dionicama Hajduka, plaćenima po 500 kuna, izgubio 6,5 milijuna kuna.

- Bez obzira na sve, ne žalim za ulaganjem. Smatrao sam to dobrim potezom, želio sam pomoći Hajduku.

>> Ostatak pročitajte na 24sata

>> Hajduk nije neprocjenjiv, ministar Lalovac je odbio sjajnu ponudu!

Komentara 15

MA
-Marsijanac-
22:00 04.09.2015.

A iz kojeg razloga nije Torcida otkupila sve te Andabakove dionice po orginalnoj cijeni ? Gdje je ta velika ljubav ulice za svetinju ?....... Tako ce biti i sa Dinamom; svi ti veliki bbb "navijaci" nece uloziti ni lipu.

LJ
ljutko
21:22 04.09.2015.

Koji naslov.Ja sam mislio da je Zdravko Mamić kupio Hajduk.

DA
damirtankovic
21:20 04.09.2015.

Opet debilni naslov, pljuc, hrač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije