Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi naslov lakersa

Jackson ostaje Zen Master i nakon 11. naslova u 19 sezona

Lakers Jackson
AFP
19.06.2010.
u 11:01

S 12 milijuna dolara godišnje Jackson je među najplaćenijim trenerima na svijetu.

Osvajanje naslova NBA prvaka, pobjedom protiv Bostona (83:79 u odlučujućoj, 7. utakmici), u redovima LA Lakersa bila je tek rutina za trenera Phila Jacksona, kojem je to 11. naslov. Sljedeća granica za “Zen Mastera” je 12. prsten kojim bi četvrti put osvojio po tri naslova u nizu. Ipak, Philov ego ne dominira, što pokazuju izjave poput ovih:

– Dobre momčadi postanu velike kada igrači stvore povjerenje zbog kojeg “ja” zamijene sa “mi”. Vidite li i samog Budu slobodnog, morate mu dodati loptu.

Prije 30 godina Jackson je uvidio važnost psihološke pripreme te počeo proučavati zen budizam i filozofiju američkih Indijanaca. Za košarkaške kampove u indijanskim rezervatima Jackson je dobio počasno ime - Okretni Orao, a zahvaljuje im se brojnim donacijama. Tako će i dva milijuna dolara bonusa za osvajanje naslova darovati, a zadržat će “samo” 12 milijuna godišnje plaće, čime je uz Scolarija, Mourinha, Capella... među najplaćenijim trenerima na svijetu.

Problem mu stvara kuk zbog kojeg ima i poseban, povišen stolac, a već nekoliko godina Jackson sanja o odlasku u Montanu na pecanje. Ipak, njegov tast, ujedno i vlasnik Lakersa Jerry Buss svaki put uspije pronaći način kako ga zadržati. I uz manju plaću, koja bi mogla biti 7-8 milijuna dolara, Jackson će vjerojatno ostati na klupi Lakersa.

Zbog toga će Kobe Bryant i društvo i dalje prije svake utakmice doigravanja deset minuta provesti u mraku meditirajući i koncentrirajući se na disanje. Ipak, prijateljstva tu nema, pa Jackson i dalje neće čestitati rođendane igračima, ali će ostati najbolji trener u NBA ligi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije