Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debi za svjetske prvake

Iznenađenje za Hrvatsku: 17-godišnje čudo od djeteta debitirat će za Francusku

Match de championnat de Ligue 1 Conforama opposant le stade rennais football club (SRFC) à Montpellier Hérault Sport Club (MHSC) au stade Roazhon Park à Rennes
Foto: CHRISTOPHE SAIDI/PIXSELL
1/4
31.08.2020.
u 23:30

Didier Deschamps najavio je kako će 17-godišnji veznjak Rennesa Eduardo Camavinga debitirati u dresu svjetskih prvaka.

 Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps najavio je kako će 17-godišnji veznjak Rennesa Eduardo Camavinga debitirati u dresu svjetskih prvaka protiv Švedske ili protiv Hrvatske u Ligi nacija. Velika nada francuskog nogometa dobila je poziv u tabor "tricolora" nakon što je Paul Pogba ispao iz momčadi zbog pozitivnog nalaza na koronavirus.

"Unatoč mladosti, vrlo je samopouzdan", rekao je Deschamps o igraču rođenom u Angoli, koji je prošle godine stekao francusko državljanstvo.

"Njegov poziv je stigao rano, ali vrlo dobro znam da on ima potencijal, čak i ako postoji rizik da bi mu moglo biti teško. Stoga će se njime upravljati kao i s bilo kojim drugim igračem i dobit će vrijeme za igranje ”, rekao je Deschamps na konferenciji za novinare.

Mladi veznjak je oduševio svojim igrama u dresu Rennesa. Debitirao je u travnju 2019. sa 16 godina, četiri mjeseca i 27 dana postavši najmlađi prvotimac u povijesti Rennesa. Njegov ugovor s Rennesom traje do 2022. godine, međutim nagađa se kako će ubrzo preseliti u redove nekog europskog "teškaša". Prema pisanju francuskih medija veliki interes za njegove usluge pokazali su Real Madrid, Barcelona, kao i engleski velikani Manchester United, Arsenal i Tottenham, a Rennes ga ne želi pustiti za manje od 100 milijuna eura.

Francuski izbornik je dao sugerirati kako bi mladi veznjak mogao putovati i na EURO iduće godine.

"Ako je ovdje onda je jedan od kandidata za popis od 23 igrača. Međutim, to isto vrijedi i za igrače koje sam do sada zvao, ali i one koje ću zvati u budućnosti."

Francuska će na startu Lige nacija gostovati kod Švedske 5. rujna, a tri dana kasnije će na Stade de Franceu dočekati Hrvatsku.

Komentara 3

MA
Marsijanac
01:26 01.09.2020.

A kako mi tretiramo nase cudo od djeteta, Joska Gvardiola?!

Avatar Poskok
Poskok
06:58 01.09.2020.

Taj tip iz Angole ima vec tri braka iza sebe,a mozda je i djed. Tek toliko o tome koliko vrijedi izvadak iz maticne knjige rodjenih iz Angole. To je zgodno jer ako igras s 5-6 godina mladjima onda si veliki talent. Vidjet cemo to cudo na djelu. Sigurno prosjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije