Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN ČILIĆ

Izdržat ću još tjedan dana 
bez reketa, a zatim krećem u proboj među TOP 5 na svijetu

03.02.2015., Zagreb - Na Ininoj benzinskoj postaji tenisaci Marin Cilic i Gilles Mueller druzili su se s navijacima. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
04.02.2015.
u 18:54

Kao klinac nisam imao prilike raditi na benzinskoj kako bih zaradio džeparac, glavna preokupacija bila mi je tenis, kaže Marin Čilić

Kralj New Yorka "bolovanje" provodi u Zagrebu, u ponedjeljak se Gornjim gradom u povijesnoj odori Kravat pukovnije šetao sa sabljom u desnici, a u utorak smo ga u Miramarskoj sreli kako u istoj ruci drži – pištolj, onaj s Inine benzinske crpke... Marin Čilić sa smiješkom odrađuje sponzorske obveze, ne može igrati na prvom europskom turniru sezone Zagreb Indoorsu, no može se družiti s navijačima.

– Osjećam se poput turista, obilazim znamenitosti Zagreba, iskušavam neke druge stvari kao vanjski suradnik turnira i pomoćnik. No, liječnici me ohrabruju, kažu da ću za tjedan dana napokon moći uzeti reket u ruke, bit će mi to najljepši dan ove godine – kaže osvajač US Opena, ali sumnja da će biti spreman za nastup sa Srbijom, koja je i domaćin, u Davisovu kupu:

– Bliže sam otkazivanju, bit će mi potrebno 15 do 20 dana treninga da budem potpuno spreman...

Novak Đoković u Australiji diže trofej Grand Slama, a vi to gledate kod kuće?

– Težak je to osjećaj, pratim mečeve na TV-u, reket je po strani, bez treninga sam, a vrijeme prolazi nikad sporije. Bez obzira na to, vjerujem da neće nedostajati velikih rezultata i ove godine.

Od cilja, TOP 5 na svijetu, ne odustajete?

– Naravno da ne! Propustio sam početni dio sezone, no to stignem nadoknaditi.

Na benzinskoj postaji smo, jeste li kao klinac prali stakla za džeparac?

– Nisam imao tih prilika (smijeh), glavna preokupacija bila mi je tenis. Meni je problem bio sa 18 godina skupiti potrebne sate vožnje jer sam već tada cijelo vrijeme bio na putu.

Znamo kakvi ste na terenu, ali kako se ponašate na cesti, kao vozač?

– Vozim sigurno, ne žurim se jer ne želim ugrožavati sebe i druge na cesti. Često se na turnirima vozim, pa i tu po Zagrebu, a prošao sam cesta, od naših, po Europi, preko Amerike... Nisam imao prometnih nesreća, a nadam se ni da neću.

>>Borna se još prilagođava 
na velike turnire i igrače

Komentara 5

QQ
qqq
09:12 05.02.2015.

Ćilić definitivno ima kvalitetu za top 5, samo da malo poradi na samopouzdanju.

MI
miran
21:02 04.02.2015.

"Izdržat ću još tjedan dana bez reketa, a zatim krećem u proboj među TOP 5 na svijetu" A jel u bocanju? Djokovic, Federer, Nadal, Murray, Wawrinka, Berdich ... da ne idemo dalje - koga ces to izbaciti da bi bioio u pet? Hajde ne sanjaj budan.

Avatar flame
flame
22:45 04.02.2015.

Mirane, ako pogledaš malo ATP ljestvicu, vidjet ćeš da je Wawrinka 9., a Čilić 8. I zaboravio si valjda tko je aktualni pobjednik US Opena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije