Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA ODLUKA

Izbornika Kazahstana birat će na izborima direktno navijači

Nogometna lopta
Reuters (Ilustracija)
11.01.2016.
u 13:32

Pet stranih trenera i osam kazahastanskih vodilo je reprezentaciju nakon što je Kazahstan postao neovisan od Sovjetskog Saveza 1991.

Budućeg izbornika kazahstanske nogometne reprezentacije izabrat će navijači putem interneta, objavio je Kazahstanski nogometni savez.  

Nogometni navijači se mogu tako izjasniti žele li da izbornik bude Kazahstanac ili stranac, izjavio je predsjednik Saveza Erlan Kojagopanov. Odluka će biti donesena tek kada u izboru bude sudjelovalo više od 50.000 osoba i tek će tada Savez organizirati drugi krug u koji će ući četiri kandidata s najviše glasova. Mjesto izbornika Kazahstana prazno je otkako je zadnjem izborniku Rusu Juriju Krasnojanu istekao ugovor u prosincu. 

"Želimo biti što transparentniji i dat ćemo sve od sebe da ovaj izbor bude takav", dodao je Kojagopanov.

"Ako broj sudionika izbora ne bude dovoljan to će biti znak Savez da sam donese odluku",istaknuo je Kojagopanov.

Kazahstan, koji ima oko 17,5 milijuna stanovnika, nije se nikada plasirao na neko veće natjecanje u Europi ili Aziji otkako je postao član UEFA-e 2002. Trenutačno je 132. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici.

Pet stranih trenera i osam kazahastanskih vodilo je reprezentaciju nakon što je Kazahstan postao neovisan od Sovjetskog Saveza 1991.

>> Hrvatska 'isprašila' Kazahstan sa osam komada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije